
Cassoulet er typisk, fransk ’hyggemad’, men det er mere et koncept end en egentlig opskrift. Retten indeholder altid bønner og saltet flæsk eller bacon, men derudover giver enhver kok retten sit eget personlige præg. Det kan fx være at tilføje lokale pølser eller confiteret and, gris, agerhøne eller gås. Vi har sammensat, det vi mener er dem perfekte kombination, og vi er sikre på, at den vil være et hit hos alle, der smager den.
HOVEDINGREDIENSER
- Kød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 g bacon
- 2 spsk. andefedt
- 3 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 4-6 krydrede pølser
- 4 kviste rosmarin
- 4 laurbærblade
- 4 confiterede andelår
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 L hønsefond
- 2 dåser butter beans
- 5 spsk. grov rasp
-
Fremgangsmåde
-
1Grove tern af bacon steges let i andefedtet. Når baconet har taget en smule farve kommes strimler af løg, hvidløg og gulerødder samt små tern af bladselleri i gryden. Sauter indtil løgene er klare.
-
2Kom pølser og urter i gryden sammen med tomatpure og fond. Lad det simre i cirka 10 minutter før de confiterede lår og bønner tilføjes.
-
3Lad det simre yderligere 10 minutter før retten drysses med rasp og sættes i ovnen ved 180° C i cirka 45 minutter. Server retten direkte fra gryden med brød og en grøn salat.