Sesambrød
SVÆRHEDSGRAD
Enkel
Enkel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer
Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time
Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6
4-6
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
Dette gyldenbrune brød med ristede sesamfrø er den perfekte tilføjelse til ethvert måltid.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 600 g hvedemel
- 14 g salt
- ½ teskefuld tørgær
- 4 dl lunkent vand
- Sesamfrø
-
Fremgangsmåde
-
1Bland mel, salt og gær sammen i en stor skål. Tilføj vandet, og rør det sammen med melet ved brug af en grydeske i træ. Ælt dejen med dine hænder for at forme en blød dej. Dæk dejen til, og lad den hæve ved stuetemperatur i cirka 18 timer.
-
2Strø et godt lag mel ud på bordpladen. Dernæst strør du lidt mel ud over dejen og ælter den to gange. Fold den to gange. Drej nænsomt dejen, så du strækker den og giver den en snoet form. Luk enderne sammen. Stænk det snoede brød med en smule lunkent vand.
-
3Drys med sesamfrø, læg i en brødform og lad hæve tildækket i cirka 30 minutter.
-
4Forvarm ovnen til 250 °C. Bag brødet i en Le Creuset støbejernsbrødform(med låget på) i 35 minutter. Fjern derefter låget, og bag brødet utildækket i yderligere 8 til 10 minutter. Tag brødet ud af formen, og lad det køle af på en rist.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Verdens bedste brød
Verdens bedste brød er en simpel opskrift på et æltefrit brød. Brødet bages i en støbejernsgryde, hvilket giver en saftig krumme og en sprød overflade.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Verdens nemmeste grydebrød
Verdens nemmeste grydebrød har ikke fået sit navn uden grund. Det indeholder en kort ingrediensliste og er æltefrit, så du undgår klistrede fingre.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Grydebrød med surdej
Et grydebrød er i forvejen lækkert, men ved at tilføre surdej tager du din brødbagning til et nyt niveau. Surdejen sørger for en sprød skorpe og en saftig krumme.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Grydebrød med kerner
Et kernefyldt grydebrød med en lækker, blød krumme, som passer perfekt til brunch, frokost eller madbrød.
VI BRUGTE
Oval gryde støbejern