Brug & pleje
Kunsten at lave mad i tagine
Benyt vores tagine i støbejern til at langtidsstege på den marokkanske måde. Maksimal smag og minimalt besvær.
Så hvad er en tagine egentlig?
Taginen stammer fra Marokko og er en traditionel, kegleformet gryde, der bruges til at langtidsstege lækre, saftige retter, som også kaldes ‘tagines’.
Vores tagine er den ene gryde, der klarer alt, så du kan braisere, langtidsstege og servere et helt festmåltid. Støbejernsbunden er perfekt til at brune dit kød, til at lægge dine råvarer i lag og til at fordele varmen jævnt. Stentøjslågets kolde sider kondenserer dampen, som drypper tilbage i din ret, så du behøver kun at tilføje en lille smule vand.
Når retten er klar til servering, kan du stille din tagine på bordet, og lade det skønneste festmåltid begynde!
køb nu
Vores tagine er den ene gryde, der klarer alt, så du kan braisere, langtidsstege og servere et helt festmåltid. Støbejernsbunden er perfekt til at brune dit kød, til at lægge dine råvarer i lag og til at fordele varmen jævnt. Stentøjslågets kolde sider kondenserer dampen, som drypper tilbage i din ret, så du behøver kun at tilføje en lille smule vand.
Når retten er klar til servering, kan du stille din tagine på bordet, og lade det skønneste festmåltid begynde!
Find din tagine
Hvorfor er madlavning i tagine så fantastisk?
Mindre besvær. Minimalt rod.
En tagine klarer alt –brug din til både tilberedning og servering.
Sundere mad
Kondenseringsprocessen holder på næringen.
Inspiration fra Marokko
Gå på opdagelse i en verden af smag og traditionelle krydderier.
Maksimal smag
Langtidsstegning i tagine er en genvej til fantastiske smage.
Vigtigste råd til at mestre tagine-teknikken
1
Braiser, hvis du kan
For at få det mest smagfulde resultat kan du brune dit kød i støbejernsfadet, før du går i gang. Mangler du tid? Det skal du ikke bekymre dig om. Du kan bare springe dette trin over. 2
Læg i lag
Din tagine er både en gryde og et serveringsfad, så læg dine råvarer flot i lag, så det bliver et iøjnefaldende og fristende midtpunkt på dit bord. 3
Brug lidt vand
Det smarte, koniske låg kondenserer dampen og sender den tilbage i din ret, så du kun behøver en anelse vand. Sørg for, at der altid er lidt derinde. 4
Ikke noget med at smugkigge
Når din mad først simrer, skal du ikke blive fristet til at løfte låget og se til det. Gør det kun hen mod slutningen for at sikre, at retten stadig er saftig.5
Lad det simre
Tilsat for meget vand? Vent indtil din tagine er tilberedt færdig, og kog så din ‘sauce’ ind på komfuret, før du serverer. 6
Tag dig tid
Det her er simremad, når det er bedst, så find tålmodigheden frem. Begynd altid ved lav varme, og brug en moderat temperatur fra start til slut.Få varmen
Godt nyt – Du kan bruge vores tagine på alle slags komfurer – inklusiv keramisk, gas, elektrisk og induktion. Støbejernsbasen er også egnet til brug i ovnen.
Læs mere
Keramisk kogeplade
Gaskomfur
Elektrisk komfur
Induktionskomfur
Ovn
Grill
Find dine yndlingsopskrifter
Afprøv dine evner med alle mulige opskrifter på simremad såsom ragouter, gryderetter, dampede retter eller desserter. Her er et par idéer, du kan begynde med.