Tartiflette

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Tartiflette
Tartiflette er en klassisk fransk kartoffelret med reblochon-ost fra Savoie-regionen i Frankrig. Server retten med en lækker grøn salat og et koldt glas hvidvin.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kg pastinakker
  • 300 g kartofler
  • 300 g bacon
  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 3,5 dl fløde
  • Salt og peber
  • 300 g Reblochon
  • 50 g revet Comté
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200° C
  • 2
    Skær pastinakker og kartofler i skiver og blancher i kogende vand i 3-4 minutter.
  • 3
    Hæld vandet fra Skær bacon i tern og steg det sprødt på panden. Sæt det til side.
  • 4
    Skær løg og hvidløg i små tern og svits det på panden i smør, til løgene er klare
  • 5
    Tilføj hvidvin til løgene og krydr med salt og peber. Kog det hele ind i nogle minutter, før fløden tilsættes
  • 6
    Smør et ildfast fad med smør. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af bacontern, løgblanding og Reblochon. Slut af med revet Comté
  • 7
    Sæt fadet i ovnen ca. 30 min. Tartifletten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød