- Grøntsager
Ingredienser
- 25 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 kg pastinakker
- 300 g kartofler
- 300 g bacon
- 1 løg
- 1 dl hvidvin
- 3,5 dl fløde
- Salt og peber
- 300 g Reblochon
- 50 g revet Comté
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200° C
-
2Skær pastinakker og kartofler i skiver og blancher i kogende vand i 3-4 minutter.
-
3Hæld vandet fra Skær bacon i tern og steg det sprødt på panden. Sæt det til side.
-
4Skær løg og hvidløg i små tern og svits det på panden i smør, til løgene er klare
-
5Tilføj hvidvin til løgene og krydr med salt og peber. Kog det hele ind i nogle minutter, før fløden tilsættes
-
6Smør et ildfast fad med smør. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af bacontern, løgblanding og Reblochon. Slut af med revet Comté
-
7Sæt fadet i ovnen ca. 30 min. Tartifletten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød