- Grøntsager
Ingredienser
- 12 gulerødder (en blanding af forskellige farver)
- 1 lille hokkaidogræskar
- 8 fed hvidløg
- 6 kviste timian
- 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. brun farin
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Vask gulerødderne grundigt. Skær gulerødderne over på langs uden at skrælle dem.
-
3Læg dem i et Le Creuset stentøjsfad sammen med olivenolie og timian, salt og peber og drys med brun farin. Sæt fadet i ovnen.
-
4Rens hokkaidoen og skær den i tynde skiver på den lange led. Læg græskarskiverne i fadet, når gulerødderne har bagt i 20 min. og bland forsigtigt. Bag videre i 20 min. Gulerødderne skal have længere tid i ovnen end græskarret.
-
5Tjek om grøntsagerne har fået nok med spidsen af en kniv. De skal være møre.
-
6Skru op på 210° C og fortsæt bagningen i 5-10 min., indtil grøntsagerne har fået en smuk farve. Server straks.