Bagte hokkaidogræskar og gulerødder med hvidløg og timian

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bagte hokkaidogræskar og gulerødder med hvidløg og timian
Denne opskrift på bagte og krydrede hokkaidogræskar og gulerødder passer perfekt til bøffen eller som del i et lækkert vegetarisk måltid. Retten tager ikke lang tid at forberede, og så skal grøntsagerne bare passe sig selv i ovnen. Nemt og smagfuldt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 12 gulerødder (en blanding af forskellige farver)
  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 8 fed hvidløg
  • 6 kviste timian
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. brun farin
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180° C.
  • 2
    Vask gulerødderne grundigt. Skær gulerødderne over på langs uden at skrælle dem.
  • 3
    Læg dem i et Le Creuset stentøjsfad sammen med olivenolie og timian, salt og peber og drys med brun farin. Sæt fadet i ovnen.
  • 4
    Rens hokkaidoen og skær den i tynde skiver på den lange led. Læg græskarskiverne i fadet, når gulerødderne har bagt i 20 min. og bland forsigtigt. Bag videre i 20 min. Gulerødderne skal have længere tid i ovnen end græskarret.
  • 5
    Tjek om grøntsagerne har fået nok med spidsen af en kniv. De skal være møre.
  • 6
    Skru op på 210° C og fortsæt bagningen i 5-10 min., indtil grøntsagerne har fået en smuk farve. Server straks.
 
Tip
Undgå madspil og gem eventuelle rester. Se vores opskrift på mos af rester af kyllingebryster med skovsvampe og rester af hokkaido og gulerødder her.
 
 
Le Creuset