- Grøntsager
Ingredienser
- 1 rødløg, finthakket
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk. tomatpure
- 1 spsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. tørret oregano
- ½ spsk. røget paprika
- 4 dåse hakkede tomater
- 2 tsk. sukker
- Salt og peber
- ½ citron, fintrevet skal
- 4 squash (evt. forskellige farver)
- 2 auberginer
- 2 søde kartofler, skrællet
- 5 store tomater
- 30 g parmesanost, fintrevet
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200 °C (alm. ovn)
-
2Tomatsauce: Steg løg i olivenolie til de er bløde ved medium varme i en gryde. Tilsæt hvidløg og lidt salt, steg videre i 1 minut.
-
3Tilsæt tomatpure, rosmarin, oregano og paprika, og lad det stege af et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, fyld dåsen halvt med vand og hæld i gryden. Tilsæt sukker, citronskal, og krydr med salt og peber. Lad tomatsaucen simre ved medium varme i 10 minutter, eller til den er blevet tyk. Rør jævnligt i den.
-
4Imens skæres squash, auberginer, søde kartofler og tomater i skiver på cirka 0,5 cm. Læg skiverne af sød kartoffel i en skål med lidt vand, og sæt dem i mikroovnen. Giv dem først 1 minut, vend dem rundt i skålen, og giv dem så 1,5 minut mere. Hæld overskydende vand fra og sæt dem til side sammen med de andre grøntsager. Hvis du ikke har en mikroovn, kan de blanchere kartoflerne i kogende vand i 5 minutter.
-
5Når saucen er tyknet, hældes den i fadet. Stabl grøntsagerne skiftevis, og læg dem i 4-5 rækker til fadet er fyldt ud.
-
6Drys parmesanost over, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, eller til grøntsagerne er møre, og osten er gylden og sprød.
-
7Lad retten sætte sig i 5 minutter, og servér med fx en grøn salat og et godt brød til.