- Grøntsager
Ingredienser
- 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
- 2 gulerødder, i tynde skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. tomatpure
- 2 laurbærblade
- 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, finthakket
- 1 tsk. arrowroot-pulver (eller anden stivelse til jævning af saucen) (kan købes i helsekostbutikker)
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Friske krydderurter, fx timian
- 1 blomkål, i mindre buketter
- 3 pastinakker, i mindre tern
- 2 persillerødder, i mindre tern
- 2 gulerødder, i mindre tern
- 2 spsk. Naturli´smørbar
- ½ dl Naturli´ Soya Cuisine (kan købes i velassorterede supermarkeder)
- Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Tilsæt lidt vand til en gryde, så det dækker bunden. Varm op ved middel varme
-
2Tilsæt grøntsagerne til rodfrugtmosen og damp dem i ca. 15-20 minutter med låg på
-
3Når de er møre, tages de op af gryden
-
4Varm en støbejernsgryde op ved middel varme og tilsæt olie
-
5Steg løg, gulerødder og svampe til væsken er fordampet
-
6Tilsæt hvidløg og tomatpure og steg godt og rør jævnligt
-
7Tilsæt rødvin og lad det koge ind til halvdelen Vend krydderurterne og laurbærbladet i
-
8Hæld bouillonen ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter
-
9Rør arrowroot pulveret ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad den tykne
-
10Fisk laurbærbladene op
-
11Smag saucen til med salt og peber
-
12Mos grøntsagerne til den ønskede konsistens, tilsæt smørbar og Soya Cuisine Smag til med salt
-
13Anret mosen i dybe tallerkner, server svampe bourguignon ovenpå og pynt med friske krydderurter