
Hvem elsker ikke den klassiske, franske ret, boeuf bourguignon? Vi vil vove at påstå, at vores veganske version er mindst lige så god som den originale. Vi har givet svampene hovedrollen, som giver retten den lækreste dybe smag, der passer perfekt sammen med rodfrugtmosen. Retten egner sig godt til hverdag, men også til et middagsselskab da den kan stå og simre, mens du tilbringer tid med dine gæster. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløseblues.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
- 2 gulerødder, i tynde skiver
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk. tomatpure
- 2 laurbærblade
- 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, finthakket
- 1 tsk. arrowroot-pulver (eller anden stivelse til jævning af saucen) (kan købes i helsekostbutikker)
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
- Friske krydderurter, fx timian
Rodfrugtmos:
- 1 blomkål, i mindre buketter
- 3 pastinakker, i mindre tern
- 2 persillerødder, i mindre tern
- 2 gulerødder, i mindre tern
- 2 spsk. Naturli´smørbar
- ½ dl Naturli´ Soya Cuisine (kan købes i velassorterede supermarkeder)
- Salt
-
Fremgangsmåde
-
1Tilsæt lidt vand til en gryde, så det dækker bunden. Varm op ved middel varme
-
2Tilsæt grøntsagerne til rodfrugtmosen og damp dem i ca. 15-20 minutter med låg på
-
3Når de er møre, tages de op af gryden
-
4Varm en støbejernsgryde op ved middel varme og tilsæt olie
-
5Steg løg, gulerødder og svampe til væsken er fordampet
-
6Tilsæt hvidløg og tomatpure og steg godt og rør jævnligt
-
7Tilsæt rødvin og lad det koge ind til halvdelen Vend krydderurterne og laurbærbladet i
-
8Hæld bouillonen ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter
-
9Rør arrowroot pulveret ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad den tykne
-
10Fisk laurbærbladene op
-
11Smag saucen til med salt og peber
-
12Mos grøntsagerne til den ønskede konsistens, tilsæt smørbar og Soya Cuisine Smag til med salt
-
13Anret mosen i dybe tallerkner, server svampe bourguignon ovenpå og pynt med friske krydderurter