Svampe Bourguignon med rodfrugtmos

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Svampe Bourguignon med rodfrugtmos
Hvem elsker ikke den klassiske, franske ret, boeuf bourguignon? Vi vil vove at påstå, at vores veganske version er mindst lige så god som den originale. Vi har givet svampene hovedrollen, som giver retten den lækreste dybe smag, der passer perfekt sammen med rodfrugtmosen. Retten egner sig godt til hverdag, men også til et middagsselskab da den kan stå og simre, mens du tilbringer tid med dine gæster. Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria, der står bag Vanløseblues.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
  • 2 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, finthakket
  • 1 tsk. arrowroot-pulver (eller anden stivelse til jævning af saucen) (kan købes i helsekostbutikker)
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter, fx timian
Rodfrugtmos:
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 3 pastinakker, i mindre tern
  • 2 persillerødder, i mindre tern
  • 2 gulerødder, i mindre tern
  • 2 spsk. Naturli´smørbar
  • ½ dl Naturli´ Soya Cuisine (kan købes i velassorterede supermarkeder)
  • Salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tilsæt lidt vand til en gryde, så det dækker bunden. Varm op ved middel varme
  • 2
    Tilsæt grøntsagerne til rodfrugtmosen og damp dem i ca. 15-20 minutter med låg på
  • 3
    Når de er møre, tages de op af gryden
  • 4
    Varm en støbejernsgryde op ved middel varme og tilsæt olie
  • 5
    Steg løg, gulerødder og svampe til væsken er fordampet
  • 6
    Tilsæt hvidløg og tomatpure og steg godt og rør jævnligt
  • 7
    Tilsæt rødvin og lad det koge ind til halvdelen Vend krydderurterne og laurbærbladet i
  • 8
    Hæld bouillonen ved, bring det i kog og lad det simre i 15 minutter
  • 9
    Rør arrowroot pulveret ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad den tykne
  • 10
    Fisk laurbærbladene op
  • 11
    Smag saucen til med salt og peber
  • 12
    Mos grøntsagerne til den ønskede konsistens, tilsæt smørbar og Soya Cuisine Smag til med salt
  • 13
    Anret mosen i dybe tallerkner, server svampe bourguignon ovenpå og pynt med friske krydderurter