Braiserede svinekæber med urter og vin

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Braiserede svinekæber med urter og vin
En perfekt ret til de lange efterårs – og vinteraftener. Svinekæber er blevet en populær delikat spise, og de bliver usædvanligt møre ved langtidsbraisering.
HOVEDINGREDIENSER
  • Svinekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 600 g svinekæber ( 2-3 stk. pr. person)
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 4 fed hvidløg
  • ½ fl. rødvin
  • ½ l vand
  • 10 laurbærblade
  • 6 kviste timian
  • 25 g blandede tørrede svampe
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 kviste bladselleri
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet sort peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Udblød de tørrede svampe i ca. 3 dl vand. Lad dem trække et par timer og gerne natten over.
  • 2
    Rens svinekæberne, og brun dem i stegegryden med olie.
  • 3
    Tilsæt tomatpuré, presset hvidløg og sort peber. Lad det stege i ca. 2 minutter.
  • 4
    Hæld rødvin og vand på, og lad det simre i 10 minutter.
  • 5
    Tilsæt de udblødte svampe og timian, og lad det simre videre i ca. 1 time under låg.
  • 6
    Tilsæt til sidst grøntsagerne, og lad det igen simre i 30 minutter under låg, indtil kødet er mørt.
  • 7
    Smag til med salt og peber, anret retten i gryden, og server med kartoffelmos, perlespelt, ris eller brød.