- Svinekød
Ingredienser
- 600 g svinekæber ( 2-3 stk. pr. person)
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. tomatpuré
- 4 fed hvidløg
- ½ fl. rødvin
- ½ l vand
- 10 laurbærblade
- 6 kviste timian
- 25 g blandede tørrede svampe
- 3 gulerødder
- 2 løg
- 2 kviste bladselleri
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Udblød de tørrede svampe i ca. 3 dl vand. Lad dem trække et par timer og gerne natten over.
-
2Rens svinekæberne, og brun dem i stegegryden med olie.
-
3Tilsæt tomatpuré, presset hvidløg og sort peber. Lad det stege i ca. 2 minutter.
-
4Hæld rødvin og vand på, og lad det simre i 10 minutter.
-
5Tilsæt de udblødte svampe og timian, og lad det simre videre i ca. 1 time under låg.
-
6Tilsæt til sidst grøntsagerne, og lad det igen simre i 30 minutter under låg, indtil kødet er mørt.
-
7Smag til med salt og peber, anret retten i gryden, og server med kartoffelmos, perlespelt, ris eller brød.