Cheesecake med bær og hvid chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Cheesecake med bær og hvid chokolade
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til skorpen
  • 200 g digestive kiks
  • 80 g kokosmel, ristet
  • 125 g smeltet smør
Til fyldet
  • 250 g flødeost af god kvalitet, blødgjort
  • 125 g ricotta
  • 125 g ricotta
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. citronskal, fint revet
  • 1 hel vaniljestang
  • 2 store æg fra fritgående høns
  • 2 tsk. majsmel
  • 2 tsk. vand
  • 100 g hvid chokolade, smeltet
  • 125 g blandede friske bær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200 °C / varmluft 180 °C / gasmærke 4.
  • 2
    Lav kiksbunden ved at knuse kiksene i en blender, indtil de ligner fine brødkrummer. Derefter blandes de med den tørrede kokos og smør.
  • 3
    Pres blandingen ned i bunden og op ad siderne på en 22cm Le Creuset Signature buffetgryde, så der dannes en skorpe. Bage bunden i 8-10 minutter, indtil den er gylden. Tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af, før fyldet lægges i.
  • 4
    Til fyldet skal ovnen skrues ned til 160 °C/varmluft 140 °C/gasmærke 1. Bland flødeost, ricotta, sukker, citronskal og -saft, vanilje og æg i en blender, til blandingen er jævn. Rør majsmel og vand godt sammen i en kop, og tilsæt derefter osteblandingen i blenderen sammen med den smeltede hvide chokolade, og bland det hele sammen.
  • 5
    Hæld blandingen over kiksbunden, og drys med bær. Bag kagen i 45 - 55 minutter, indtil den er gylden og lige akkurat fast, men lidt geleagtig i midten. Lad den køle af ved stuetemperatur i 1 time, før den serveres.