- Pasta
Ingredienser
- 500 g frosne grønne ærter, plus ekstra til servering
- 60 ml vand
- 125 g basilikumpesto
- Saft og skal fra 1 citron
- 500 g spaghetti
- Gedeost eller parmesan til servering
- Havsalt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vand i en dyb rustfrit stålgryde, smag til med salt, og bring i kog. Blanchér ærterne, fjern dem med en hulske, og kom dem straks i isvand, da dette vil holde dem lysegrønne og friske, og sæt til side. Kog pastaen i det samme vand, indtil den er al dente.
-
2Mens pastaen tilberedes, skal du lave din ærtepesto ved at dræne 500 g ærter og blende dem sammen med vand, basilikumpesto, og skallen samt saften fra en citron, indtil massen er glat. Smag den til.
-
3Når din pasta er klar, skal du dræne den og gemme en øsefuld pastavand eller to. Kom den varme pasta tilbage i gryden, og vend den i ærtepestoen. Tilføj et par spiseskefulde af det gemte pastavand, da dette vil løsne pastaen og gøre saucen lidt mere cremet, hvilket hjælper den til at klæbe til pastaen.
-
4Anret mens pastean er varm, og top med smuldret gedeost eller revet parmesan. Pynt med ærter og ærteskud samt et par dråber olivenolie, og servér.