Pasta med kødboller og hvidvinssauce

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Pasta med kødboller og hvidvinssauce
Vil du prøve et spændende alternativ til den klassiske spaghetti med kødboller og tomatsauce, så er dette opskriften til dig! Retten består af kødboller med masser af krydderurter i en cremet hvidvinssauce og serveret med frisk tagliatelle. Det er en ret, som hele familien vil elske!
HOVEDINGREDIENSER
  • Pasta
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Kødboller:
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. Herbes de Provence
  • 700 g hakket svinekød
  • 15 g frisk persille, finthakket
  • 15 g frisk dild, finthakket
  • 100 g frisk brød (fx franskbrød eller surdejsbrød), blendet til krummer
  • Salt og peber, efter smag
  • 1 æg, let sammenpisket
Hvidvinssauce:
  • 50 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 1 dl hvidvin
  • 7,5 dl kyllinge- eller oksefond
  • 40 g ribsgelé
  • Salt og peber, efter smag
  • 10 g frisk persille, finthakket
  • 10 g frisk dild, finthakket
  • 1 dl fløde
  • 750 g frisk pasta (fx Tagliatelle)
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kødboller:
  • 2
    Sæt ovnen på 200°C
  • 3
    Varm gryden op ved middel varme, og smelt smørret heri. Tilsæt løg, og steg til de er bløde. Tilsæt hvidløg og Herbes de Provence, og steg videre i et par minutter. Kom løgblandingen i en skål, og lad det køle af.
  • 4
    Kom svinekød, persille, dild, brødkrummer og den afkølede løgblanding i en stor skål. Tilsæt en god mængde salt og peber og det sammenpiskede æg. Bland det hele sammen med hænderne eller en ske, men undgå at ælte farsen for meget, da det vil gøre kødbollerne seje.
  • 5
    Del farsen i 24 klumper, og rul den til kugler. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter til det har fået en gylden farve.
  • 6
    Hvidvinssauce:
  • 7
    Smelt smør ved middel varme i gryden, du stegte løgene i – det vil give ekstra smag til saucen. Pisk hvedemel i, og sørg for at det steges af i et par minutter for at undgå melsmag i saucen.
  • 8
    Tilsæt gradvist fond til meljævningen, mens du pisker. Pisk derefter ribsgelé i og smag til med salt og peber.
  • 9
    Tag saucen af varmen, og pisk persille, dild og fløde i. Vend kødbollerne i saucen, og hold den lun på komfuret, mens du koger pasta.
  • 10
    Kog pasta som anført på pakken. Dræn pastaen for vand, når den er færdig, og vend den sammen med kødboller og sauce.
 
Tips:
Fugt dine hænder med vand eller en smule olie, når du skal rulle kødboller. Det forhindrer farsen i at klistre til dine hænder.
Saucen kan laves med kyllingefond, oksefond eller en blanding af begge. Kyllingefond giver en let og lys sauce med en mild smag, mens oksefond giver en mørkere sauce med en mere intens smag. Valget er dit.
 
 
Le Creuset