- Pasta
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk. Herbes de Provence
- 700 g hakket svinekød
- 15 g frisk persille, finthakket
- 15 g frisk dild, finthakket
- 100 g frisk brød (fx franskbrød eller surdejsbrød), blendet til krummer
- Salt og peber, efter smag
- 1 æg, let sammenpisket
- 50 g smør
- 100 g hvedemel
- 1 dl hvidvin
- 7,5 dl kyllinge- eller oksefond
- 40 g ribsgelé
- Salt og peber, efter smag
- 10 g frisk persille, finthakket
- 10 g frisk dild, finthakket
- 1 dl fløde
- 750 g frisk pasta (fx Tagliatelle)
-
Fremgangsmåde
-
1Kødboller:
-
2Sæt ovnen på 200°C
-
3Varm gryden op ved middel varme, og smelt smørret heri. Tilsæt løg, og steg til de er bløde. Tilsæt hvidløg og Herbes de Provence, og steg videre i et par minutter. Kom løgblandingen i en skål, og lad det køle af.
-
4Kom svinekød, persille, dild, brødkrummer og den afkølede løgblanding i en stor skål. Tilsæt en god mængde salt og peber og det sammenpiskede æg. Bland det hele sammen med hænderne eller en ske, men undgå at ælte farsen for meget, da det vil gøre kødbollerne seje.
-
5Del farsen i 24 klumper, og rul den til kugler. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter til det har fået en gylden farve.
-
6Hvidvinssauce:
-
7Smelt smør ved middel varme i gryden, du stegte løgene i – det vil give ekstra smag til saucen. Pisk hvedemel i, og sørg for at det steges af i et par minutter for at undgå melsmag i saucen.
-
8Tilsæt gradvist fond til meljævningen, mens du pisker. Pisk derefter ribsgelé i og smag til med salt og peber.
-
9Tag saucen af varmen, og pisk persille, dild og fløde i. Vend kødbollerne i saucen, og hold den lun på komfuret, mens du koger pasta.
-
10Kog pasta som anført på pakken. Dræn pastaen for vand, når den er færdig, og vend den sammen med kødboller og sauce.