- Chokolade
Ingredienser
- 300 g 70 % mørk chokolade, hakket
- 4 Earl Grey-teposer
- 120ml fløde
- 150 g usaltet smør, stuetemperatur
- 80 g kakaonibs
- 300 g hvid chokolade af god kvalitet, hakket
- 120ml fløde
- Skal fra 1 lime
- 1 kop tørret kokosnød til topping
- 300 g hvid chokolade af god kvalitet, hakket
- 120ml fløde
- Frø og stang fra 1 vaniljestang
- 2 spiseskefulde knuste frysetørrede hindbær (eller jordbær)
- 1,5-2 dl frysetørrede hindbær til topping
-
Fremgangsmåde
-
1Til Earl Grey-trøflerne med mørk chokolade:
-
2Smelt chokoladen over vandbad. Tøm Earl Grey-tebladene i en lille gryde, og hæld fløden over. Sæt over svag varme, og lad fløden trække, til den er varm, men den må ikke koge. Sigt fløden gennem en fin sigte, og hæld den over chokoladen, mens du rører godt rundt med en spatel. Pisk smørret med en håndpiskeris, til det er lyst og cremet. Tilsæt smørret til chokoladen og fløden, og rør det i, indtil det er smeltet og blandet. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Læg den i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
-
3Blend halvdelen af kakaonibsene til de er mediumfine, og tilsæt den anden halvdel af kakaonibsene. Bland sammen. Når ganachen er stivnet, trilles den til kugler i mundrette størrelser (sørg for at have kolde hænder, og arbejd hurtigt). Rul straks ind i kakaonibs for at dække jævnt, og læg dem på en bakke, dæk dem, og opbevar dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.
-
4Til trøflerne med hvid chokolade, lime og kokos:
-
5Smelt chokoladen over vandbad. Kom fløde og limeskal i en lille gryde, og lad det simre. Hæld den smeltede chokolade i, og rør godt sammen. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Læg blandingen i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
-
6Når de er stivnet, formes de til mundrette kugler og vendes i den tørret kokos. Læg dem på en bakke, dæk dem til, og stil dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.
-
7Til trøflerne med hvid chokolade og hindbær:
-
8Smelt chokoladen over vandbad. Kom fløden i en lille gryde sammen med vaniljestangen og -frøene. Lad fløden simre, og hæld over den smeltede chokolade, fjern vaniljestangen, og kassér den. Bland godt. Blend med en stavblender, indtil blandingen er emulgeret og blank. Tilsæt de 2 spiseskefulde af knuste frysetørrede hindbær. Læg blandingen i et lavt fad, pak den ind i plastfolie, og stil den på køl i et par timer eller natten over.
-
9Når den har sat sig, formes den til mundrette kugler og disse kugler skal vendes i de resterende frysetørrede hindbær. Læg dem på en bakke, dæk dem til, og stil dem på køl, indtil de skal serveres. Server i en La Collection Petits Fours dyb tallerken.