Ingredienser
- 2,4 dl fløde
- 0,6 dl rørsukker
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 6 kardemommekapsler, knuste
- 3 store æggeblommer fra fritgående høns
- 1 nip salt
- 90 g rubinchokolade, hakket (se kokkens notater for alternativer)
- Marengsstykker til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Tilsæt fløde, sukker, vaniljeekstrakt og kardemomme i en mellemstor gryde. Anbring ved middel varme, og rør rundt, indtil alt sukkeret er opløst. Lad det stå i 10 minutter for at trække og køle lidt af.
-
2I mellemtiden skilles æggene ad, og æggeblommerne kommes i en mellemstor skål. Pisk dem, og hæld den henkogte fløde i æggene, mens du pisker godt. Tilsæt en knivspids salt, og hæld blandingen tilbage i en gryde. Kog ved middel varme, rør konstant, indtil den bliver tykkere, og smagen af rå æg er kogt ud.
-
3Fjern fra blusset og tilføj chokoladen. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
-
4Fordel moussen mellem fire La Collection Petits Fours Mini Ramekins, og sæt den i køleskabet natten over. Serveres afkølet med marengsstykker til pynt.
-
5Brug æggehviderne til at lave marengsen.