Ingredienser
- 50 g smør
- 2 x 420 g ferskner på dåse, drænet
- Skallen fra 1 citron
- 100 ml mælk plus 30 ml til pensling af dejen
- 5 ml vaniljeessens
- 1 æg fra fritgående høns
- 280 g kagemel
- 140 g smør, afkølet og i tern
- 140 g sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk brun farin
- Flødeskum eller vaniljecreme til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C (varmluft).
-
2Smelt de 50 g smør til fyldet, indtil det begynder at blive brunt og skumme; hvirvl det rundt, så det ikke brænder på. Dræn fersknerne, og gem væden til senere. Kom de drænede ferskner i det brune smør, og steg dem i et minut eller to, til de karamelliserer. Fjern fra varmen, drys citronskallen over fersknerne, og del fersknerne mellem fire La Collection Petits Fours minigryder.
-
3Til dejen piskes mælk, vanilje og æg sammen. Kom mel og smør i en stor røreskål, og gnid, indtil der dannes grove brødkrummer. Tilsæt sukker og bagepulver, og bland godt. Tilsæt de våde ingredienser til melblandingen, og bland, indtil der dannes en dej. Del dejen i skefulde mellem de fire minigryder, pensl med mælk, og drys brun farin over. Bag dem i 30-35 minutter, indtil dejen er gylden og gennembagt. Server med flødeskum eller vaniljecreme.