Creme brûlée

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Creme brûlée
Crème brûlée er en traditionel fransk dessert, der direkte oversat betyder 'brændt creme'. Den klassiske dessert laves i en crème brûlée-form, hvor en creme af fløde, sukker, æggeblommer og vanilje bliver bagt i ovnen over vandbad ved lav temperatur. På overfladen af den bagte og afkølede creme drysses og brændes et fint lag af rørsukker, så desserten får en sprød, karamelliseret top.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 stang vanilje
  • 2,5 dl mælk
  • 2,5 dl fløde
  • 6 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • 2 spsk. rørsukker
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Bland fløde og mælk. Skær vaniljestangen igennem på langs og træk kornene ud. Bland vaniljekerner og stænger sammen med mælk og fløde.
  • 2
    Blandingen varmes op ved svag varme indtil kogegrænsen og koges derefter igennem i ca. 20 min.
  • 3
    Pisk æggeblommerne med sukkeret uden at danne skum.
  • 4
    Hæld den varme væske over æggeblommerne og rør rundt. Lad det hvile i 1 time.
  • 5
    Fjern vaniljestængerne, hæld blandingen i formene og bag i 40 minutter i en ovn ved 90° C.
  • 6
    Afkøl og drys med rørsukker. Karamelliser sukkerlaget øverst med en gasbrænder for at opnå en sprød overflade.