Dutch baby pancake

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Dutch baby pancake
Dutch Baby Pancake er en ovnbagt pandekage - perfekt til din støbejernspande. Pynt den evt. med friske bær og hakket chokolade. Opskriften er udviklet af Frederikke Wærens for Le Creuset.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pandekagedej:
  • 1 ¼ dl mælk
  • 2 store æg
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 1 ½ dl mel
  • Ca. 10 g smør til panden
Pynt:
  • Friske bær
  • Hakkede mandler
  • Hakket chokolade
  • Frisk mynte
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mælken i en skål og tilsæt mel, sukker, salt og vanilje. Pisk det godt sammen.
  • 2
    Tilsæt æggene og pisk igen til dejen er helt jævn. Lad pandekagedejen hvile i ca. 30 min.
  • 3
    Varm ovnen op til 200°C (varmluft ovn) og stil støbejernspanden ind i ovnen, så den kan blive varm. Når pandekagedejen har hvilet, tages panden ud af ovnen.
  • 4
    Kom smørret på panden og lad det smelte, inden dejen hældes på. Sørg for, at dejen flyder ud på hele panden.
  • 5
    Stil panden ind i ovnen igen, og lad pandekagen bage i ca. 15-20 min. Dejen hæver nu op langs kanten af panden. Pandekagen er færdig, når den er fint lysebrun i midten og lidt mere brun og sprød på kanten.
  • 6
    Pynt den lune pandekage med friske bær, hakkede mandler, hakket chokolade og mynteblade og servér den i panden.
 
Tip
Du skal bruge en støbejernspande (”skillet”), der er beregnet til at kunne komme i ovnen. Opskriften passer til en pande på 26 cm i diameter.
 
 
Le Creuset