- Mel
Ingredienser
- ½ l vand
- 20 g gær
- 1 spsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- 4 store kviste rosmarin
- 600 g hvedemel
-
Fremgangsmåde
-
1Rør gæren ud i vandet i en skål, og rør derefter salt, olie og fintsnittet rosmarin i.
-
2Hæld melet i skålen lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Bemærk, at dejen skal være fugtig. Lad den hæve på køl i mindst 6 timer - helst natten over.
-
3Når dejen er klar, skal den være hævet til dobbelt størrelse. Kom nu dejen i en smurt gryde med olie, og lad brødet efterhæve i en halv time ved stuetemperatur.
-
4Bag brødet i gryden med låg i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Tjek brødet ved at banke på det. Det skal lyde hult, så er det færdigt.
-
5Tag brødet forsigtigt op, og lad det køle af på en bagerist.