Focaccia med rosmarin, oliven og havsalt

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Focaccia med rosmarin, oliven og havsalt
Efter italienske traditioner er et klassisk focacciabrød toppet med frisk rosmarin, oliven og havsalt. Denne opskrift giver et luftigt brød med en sprød krumme.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • ½ l vand
  • 20 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 store kviste rosmarin
  • 600 g hvedemel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rør gæren ud i vandet i en skål, og rør derefter salt, olie og fintsnittet rosmarin i.
  • 2
    Hæld melet i skålen lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Bemærk, at dejen skal være fugtig. Lad den hæve på køl i mindst 6 timer - helst natten over.
  • 3
    Når dejen er klar, skal den være hævet til dobbelt størrelse. Kom nu dejen i en smurt gryde med olie, og lad brødet efterhæve i en halv time ved stuetemperatur.
  • 4
    Bag brødet i gryden med låg i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-35 minutter. Tjek brødet ved at banke på det. Det skal lyde hult, så er det færdigt.
  • 5
    Tag brødet forsigtigt op, og lad det køle af på en bagerist.