- Brød & korn
Ingredienser
- 6 æg
- 100 ml mælk
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 1 nip salt
- 2 g kanel
- 1 ciabattabrød
- 50 g smør
- Olivenolie
- Honning- eller ahornsirup
- Cremefraiche
- Blandede bær
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt vaniljeekstrakt, salt og kanel, og hæld det i en flad bakke.
-
2Skær ciabattabrødet i skiver af mellem tykkelse. Læg brødet i æggeblandingen, og lad det stå i blød i et minut eller to. Vend det derefter, og lad det stå på den anden side i yderligere et minut.
-
3Varm en sauterpande i støbejern over middelhøj varme, og smelt 1 tsk smør med et skvæt olivenolie. Når smørret begynder at skumme, tilsættes et par skiver af brød. Steg det gyldent og karamelliseret. Vend det derefter om, og gentag på den anden side.
-
4Gentag med de resterende stykker brød. Serveres med det samme med en stor skefuld cremefraiche, lidt honning og friske bær.