- Kød
Ingredienser
- 1,6 kg bovudskæring, udbenet
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Olivenolie
- 5 g frisk oregano
- 5 g frisk timian
- 5 g frisk rosmarin
- 5 g frisk salvie
- 2 citroner, presset
- 1 helt hvidløg
- 6 skalotteløg, halveret
- 100 g sorte oliven
- 70 g kapersbær
- 5 dl hønsefond
- 65 ml tør hvidvin
- 500 g orzo pastaris
- 45 ml olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr svineskindet godt med salt. Lad stå utildækket i køleskabet natten over for at tørre ud.
-
2Forvarm ovnen til 180° C (160° C varmluft).
-
3Placer svinekødet i en 27 cm oval støbejernsgryde. Skær riller i fedtet, og tilføj godt med olivenolie. Drys krydderurter, citronsaft, hvidløg, skalotteløg, oliven og kapers i gryden. Hæld bouillon og hvidvin i gryden, pas på ikke at røre ved skindet. Dæk med låg og steg langsomt i fire timer.
-
4Skru ovnen op på 220°C (200°C varmluft), tag låget af kasserollen, og skrab det fedtlag af, der er kommet fra svinekødet. Hæld væsken fra, og sæt svinekødet tilbage i ovnen i cirka én time. Grill skindet mod slutningen, hvis det ikke er krakeleret. Kog orzo-pastarisene til de er al dente, kom olivenolie i og krydr. Gem til servering. Skær kødet og server i den varme bouillon med den varme orzo og flere friske krydderurter efter behov.