Græsk bovudskæring med orzo

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Græsk bovudskæring med orzo
Den perfekte steg, lavet i den ovale Signature-gryde. Kombiner dette sprøde, saftige svinekød med orzo-pastaris, og forkæl hele familien.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1,6 kg bovudskæring, udbenet
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Olivenolie
  • 5 g frisk oregano
  • 5 g frisk timian
  • 5 g frisk rosmarin
  • 5 g frisk salvie
  • 2 citroner, presset
  • 1 helt hvidløg
  • 6 skalotteløg, halveret
  • 100 g sorte oliven
  • 70 g kapersbær
  • 5 dl hønsefond
  • 65 ml tør hvidvin
  • 500 g orzo pastaris
  • 45 ml olivenolie
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Krydr svineskindet godt med salt. Lad stå utildækket i køleskabet natten over for at tørre ud.
  • 2
    Forvarm ovnen til 180° C (160° C varmluft).
  • 3
    Placer svinekødet i en 27 cm oval støbejernsgryde. Skær riller i fedtet, og tilføj godt med olivenolie. Drys krydderurter, citronsaft, hvidløg, skalotteløg, oliven og kapers i gryden. Hæld bouillon og hvidvin i gryden, pas på ikke at røre ved skindet. Dæk med låg og steg langsomt i fire timer.
  • 4
    Skru ovnen op på 220°C (200°C varmluft), tag låget af kasserollen, og skrab det fedtlag af, der er kommet fra svinekødet. Hæld væsken fra, og sæt svinekødet tilbage i ovnen i cirka én time. Grill skindet mod slutningen, hvis det ikke er krakeleret. Kog orzo-pastarisene til de er al dente, kom olivenolie i og krydr. Gem til servering. Skær kødet og server i den varme bouillon med den varme orzo og flere friske krydderurter efter behov.