
Opnå en saftig svinemørbrad ved ovnstegning i gryde. Efterårets pastinakker og æbler og den friske timian giver et godt modspil til svinekødet.
HOVEDINGREDIENSER
- Svinekød
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 3 svinemørbrad
- 4 æbler
- 600 g pastinak
- 1 potte frisk timian
- 1 spsk. friskrevet peberrod
- 1 stk. usprøjtet citron
- 2 spsk. flydende honning
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl æblemost
- Salt & peber
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr svinemørbraden med salt og peber, læg hele timiankviste ved (gem lidt til servering) og snør det sammen med husholdningssnor.
-
2Skær æblerne i store stykker, skræl pastinak og skær dem i mindre mundrette stykker.
-
3Læg æbler og pastinak i gryden, og riv peberrod og citronskal henover. Krydr med salt og peber. Dryp med flydende honning, æblemost og æbleeddike, og læg mørbradene ovenpå.
-
4Læg låg på gryden, og steg det i ovnen i ca. 2 timer ved 170° C. Tag låget af og steg det yderligere ved 225° C i 15 minutter.
-
5Server skiver af mørbrad med æble, peberrod, frisk timian og lidt af stegeskyen. Server evt. med groft brød og frisk grøn salat.
Tip
Stegeskyen fra retten kan eventuelt koges ind med en svinefond og serveres som sauce til retten.
