- Svinekød
Ingredienser
- 3 svinemørbrad
- 4 æbler
- 600 g pastinak
- 1 potte frisk timian
- 1 spsk. friskrevet peberrod
- 1 stk. usprøjtet citron
- 2 spsk. flydende honning
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl æblemost
- Salt & peber
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr svinemørbraden med salt og peber, læg hele timiankviste ved (gem lidt til servering) og snør det sammen med husholdningssnor.
-
2Skær æblerne i store stykker, skræl pastinak og skær dem i mindre mundrette stykker.
-
3Læg æbler og pastinak i gryden, og riv peberrod og citronskal henover. Krydr med salt og peber. Dryp med flydende honning, æblemost og æbleeddike, og læg mørbradene ovenpå.
-
4Læg låg på gryden, og steg det i ovnen i ca. 2 timer ved 170° C. Tag låget af og steg det yderligere ved 225° C i 15 minutter.
-
5Server skiver af mørbrad med æble, peberrod, frisk timian og lidt af stegeskyen. Server evt. med groft brød og frisk grøn salat.