- Frugt
Ingredienser
- 250 blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 75 g revet, rå marcipan
- 200 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g friske bær efter smag – her er brugt blåbær, men hindbær og brombær er også meget velegnede
- 25 g smuttede, hakkede mandler
- 2 ½ dl creme fraiche 18 %
- ½ tsk vaniljepulver eller korn af ½ stang vanilje
-
Fremgangsmåde
-
1Kom smør og sukker i en skål og pisk det godt til det bliver hvidt og luftigt.
-
2Tilsæt æggene ét af gangen og pisk godt imellem hvert æg.
-
3Kom den revne marcipan i dejen.
-
4Bland bagepulveret med melet og vend forsigtigt blandingen i dejen.
-
5Smør en bageform eller et fint ovnfast fad (her er brugt et ovnfast fad på ca. 32 x 22 cm). Hæld dejen i fadet og fordel bærrene på dejen. Drys de hakkede mandler over.
-
6Bag kagen ved 170° i ca. 50-60 min til den er bagt i midten. Prøv at stikke i kagen med en gaffel - der må ikke være dej på gaflen, når du tager den op.
-
7Servér kagen lun sammen med creme fraiche rørt med vanilje.