Lille citronkage med birkes

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Lille citronkage med birkes
Sød, syrlig og med lidt knas. Denne lille kage, er perfekt i både størrelse og smag, hvis du vil servere lidt lækkert til eftermiddagskaffen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til kagen
  • 3 store æg
  • 225 g sukker
  • 120 ml yoghurt
  • 75 g smør, i tern
  • Skallen af 3 citroner
  • 10 g birkes
  • 170 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • Saft fra 1/2 citron
Til de kandiserede citroner
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 2 citroner i tynde skiver
Til glasuren:
  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Kandiserede citroner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Læg bagepapir i en 18,5 cm brødform.
  • 3
    Kom æg og sukker i en skål. Pisk indtil massen er bleg og luftig - ca. 3 minutter med en elektrisk mixer. Tilsæt yoghurt, og pisk det hele i ca. 1 minut.
  • 4
    Smelt smøret. Når smøret er smeltet tilsættes citronskal og birkes. Bland mel, salt og bagepulver sammen. Bland melblandingen med smørret og tilsæt citronsaft. Rør det hele til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag i 35-40 minutter i den forvarmede ovn, eller til kagen er gennembagt.
  • 5
    Kandiserede citroner: Kom sukker og vand i en lille non-stick pande. Lad sukkeret opløse sig. Når sukkeret er opløst, tilsættes citronskiverne. Lad dem simre i væsken i 25 minutter. Tag derefter citronskiverne op af siruppen og sæt dem til side sammen med sukkersiruppen.
  • 6
    Glasur: Hæld flormelisen i en skål og tilsæt citronsaft. Rør godt sammen. Prik huller i kagen, når den kommer ud af ovnen. Pensl derefter den varme sukkersirup over, så den trækker ned i kagen. Lad kagen køle af i formen i 20 minutter, før du vender den ud på en afkølingsrist. Hæld glasuren over, når kagen er helt afkølet. Kagen serveres med de kandiserede citroner.