- Frugt
Ingredienser
- 3 store æg
- 225 g sukker
- 120 ml yoghurt
- 75 g smør, i tern
- Skallen af 3 citroner
- 10 g birkes
- 170 g hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- Saft fra 1/2 citron
- 200 g sukker
- 2 dl vand
- 2 citroner i tynde skiver
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk citronsaft
- Kandiserede citroner
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Læg bagepapir i en 18,5 cm brødform.
-
3Kom æg og sukker i en skål. Pisk indtil massen er bleg og luftig - ca. 3 minutter med en elektrisk mixer. Tilsæt yoghurt, og pisk det hele i ca. 1 minut.
-
4Smelt smøret. Når smøret er smeltet tilsættes citronskal og birkes. Bland mel, salt og bagepulver sammen. Bland melblandingen med smørret og tilsæt citronsaft. Rør det hele til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag i 35-40 minutter i den forvarmede ovn, eller til kagen er gennembagt.
-
5Kandiserede citroner: Kom sukker og vand i en lille non-stick pande. Lad sukkeret opløse sig. Når sukkeret er opløst, tilsættes citronskiverne. Lad dem simre i væsken i 25 minutter. Tag derefter citronskiverne op af siruppen og sæt dem til side sammen med sukkersiruppen.
-
6Glasur: Hæld flormelisen i en skål og tilsæt citronsaft. Rør godt sammen. Prik huller i kagen, når den kommer ud af ovnen. Pensl derefter den varme sukkersirup over, så den trækker ned i kagen. Lad kagen køle af i formen i 20 minutter, før du vender den ud på en afkølingsrist. Hæld glasuren over, når kagen er helt afkølet. Kagen serveres med de kandiserede citroner.