Lille marmorkage

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Lille marmorkage
Det bedste fra to verdener! Denne lille kage, der bages i vores lille brødform, er fyldt med både vanilje og kakao og har et indbydende, marmoreret udseende.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 120 g smeltet smør
  • 110 g sukker
  • 3 æg
  • 120 g kærnemælk
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 nip salt
  • 20 g kakaopulver
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Læg bagepapir i en brødform på 18,5 cm.
  • 3
    Smelt smørret, og sæt det til side.
  • 4
    Pisk sukker og æg sammen, indtil det er fordoblet i størrelse.
  • 5
    Pisk det smeltede, afkølede smør, kærnemælk og vaniljepasta sammen. Tilsæt langsomt kærnemælksblandingen til æggene og sukkeret, idet du pisker, mens du tilsætter det.
  • 6
    Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Rør langsomt melblandingen ud i væsken ad flere omgange. Fordel dejen i to separate skåle.
  • 7
    Sigt kakaopulveret i én af skålene, og vend forsigtigt sammen til en chokoladedej. Hæld skiftevis de to deje i brødformen for at skabe en marmoreffekt, start med vanilje, derefter chokolade og gentag.
  • 8
    Sæt en kniv i dejen, og lav en zigzagbevægelse. Bag kagen i den forvarmede ovn i 35-40 minutter, eller til kagen er færdigbagt. Lad kagen køle af i formen i 20 minutter, før du vender den ud på en afkølingsrist. Servér kagen, når den er afkølet.