- Mel
Ingredienser
- 120 g smeltet smør
- 110 g sukker
- 3 æg
- 120 g kærnemælk
- 2 tsk vaniljepasta
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 nip salt
- 20 g kakaopulver
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Læg bagepapir i en brødform på 18,5 cm.
-
3Smelt smørret, og sæt det til side.
-
4Pisk sukker og æg sammen, indtil det er fordoblet i størrelse.
-
5Pisk det smeltede, afkølede smør, kærnemælk og vaniljepasta sammen. Tilsæt langsomt kærnemælksblandingen til æggene og sukkeret, idet du pisker, mens du tilsætter det.
-
6Bland mel, salt og bagepulver i en skål. Rør langsomt melblandingen ud i væsken ad flere omgange. Fordel dejen i to separate skåle.
-
7Sigt kakaopulveret i én af skålene, og vend forsigtigt sammen til en chokoladedej. Hæld skiftevis de to deje i brødformen for at skabe en marmoreffekt, start med vanilje, derefter chokolade og gentag.
-
8Sæt en kniv i dejen, og lav en zigzagbevægelse. Bag kagen i den forvarmede ovn i 35-40 minutter, eller til kagen er færdigbagt. Lad kagen køle af i formen i 20 minutter, før du vender den ud på en afkølingsrist. Servér kagen, når den er afkølet.