- Frugt
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 200 g smør skåret i tern
- 100 g flormelis
- 3 æggeblommer
- 6 æbler ca. 800 g
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 100 g sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 50 g mandler med skal
-
Fremgangsmåde
-
1Mørdejen laves først.
-
2Ælt mel og smør sammen.
-
3Tilsæt sukker og æggeblommer, og ælt det hele godt sammen til en smidig dej.
-
4Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den på køl i 2 timer.
-
5Rul derefter dejen ud med en kagerulle med lidt mel på bordpladen.
-
6Kom mørdejen op i en tærte- eller springform med aftagelig bund og med en størrelse på ca. 30 cm i diameter.
-
7Prik dejen med en gaffel og sæt den på køl i ca. 1 time.
-
8Vask æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både.
-
9Vend æblebådene i en skål med creme fraiche.
-
10Bland sukker og kanel, og hak mandlerne groft.
-
11Fordel æbler og cremefraiche ud på tærtebunden og drys med kanelsukker og mandler.
-
12Bag tærten i midten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 60 minutter.
-
13Server den lune kage med vaniljeis.