- Ost
Ingredienser
- 175 g feta
- 125 g mozzarella
- 50 g hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. herbes de provence
- 1 æg
- 100 g grov rasp
- 1 liter fritureolie
-
Fremgangsmåde
-
1Skær feta og mozzarella i terninger på ca. 3 x 3 cm.
-
2Kom melet i en skål, og rør salt, peber og herbes de provence i melet.
-
3Pisk ægget sammen i en anden skål, og kom raspen i en tredje skål.
-
4Dyp osteterningerne først i mel, så i æg, og vend dem til sidst i rasp.
-
5Opvarm olien i en støbejernsgryde. Test med et træspyd, om olien er varm; når der kommer små bobler omkring spyddet, er olien klar.
-
6Dybsteg osteterningerne, til de er gyldne og sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.