- Fjerkræ
Ingredienser
- 1 hel kylling (cirka 1,4 kg)
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 4 friske timiankviste
- 2 laurbærblade
- 1 frisk rosmarinkvist
- 1 frisk salviekvist
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. rapsolie
- ½ løg, finthakket
- ½ fennikel, skåret i tern
- 1 pastinak, skåret i tern
- 1 dl hvidvin
- ½ dl piskefløde
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 160 °C
-
2Dup kyllingen tør og krydr den med halvdelen af salt og peber. Kom 2 timiankviste, 1 laurbærblad, rosmarin og salvie ind i kyllingen og bind benene sammen med madsnor
-
3Varm den ovale gryde op ved middel varme og kom smør og olie i. Placér kyllingen i gryden med brystsiden nedad og steg til skindet er godt brunet. Tip kyllingen om på siden og hold den her i 3-4 minutter til siden af brystet har fået farve. Gentag med den modsatte side. Gør det samme så lårene bliver brunet. Vend kyllingen så brystsiden vender opad
-
4Fordel løg, fennikel, pastinak og de resterende timiankviste og laurbærblad rundt om kyllingen. Drys med det resterende salt og peber
-
5Dæk gryden med låget, sæt i ovnen og steg kyllingen i 45 til 60 minutter. Stegetermometeret skal vise 75 °C, når du stikker nålen i det tykkeste punkt på brystet og låret. Så er kyllingen færdig
-
6Steg eventuelt kyllingen på en varm stegepande inden servering for at få skindet sprødt. Læg kyllingen på et serveringsfad
-
7Skum saucen i gryden for fedt med en ske. Sæt gryden på blusset og bring saucen i kog. Rør godt rundt og skrap siderne for løsne det fastbrændte. Lad saucen simre til den er reduceret til det halve.
-
8Rør fløden i og lad den tykne en smule. Sigt saucen og server sammen med kyllingen