- Ris & Korn
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignoner eller blandede svampe
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk. smør
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 L grønsagsbouillon
- 1 bakke frisk babyspinat, 100 gram
- 50 g parmesanost/revet
- 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
- 3 kvist persille
-
Fremgangsmåde
-
1Hak løg og hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver.
-
2Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løg samt halvdelen af svampene.
-
3Tilsæt ris, og rist til de er let gyldne.
-
4Hæld hvidvin over og lad det koge ind. Tilsæt gradvist bouillon.
-
5Rør ofte i panden, og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre, og bouillonen er kogt ind.
-
6Skyl spinaten, og slyng den godt tør. Vend spinat og reven parmesanost i risottoen, og lad spinaten falde sammen.
-
7Smag til med salt og peber.
-
8Varm olien på en pande og rist resten af svampene ved god varme. Krydr med salt og peber, og drys persille over.
-
9Anret risotto, og top med stegte svampe. Server eventuelt med en frisk grøn salat til.