Risotto med svampe

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Risotto med svampe
Prøv vores risotto med svampe, hvidvin og bouillon.
HOVEDINGREDIENSER
  • Ris & Korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignoner eller blandede svampe
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 L grønsagsbouillon
  • 1 bakke frisk babyspinat, 100 gram
  • 50 g parmesanost/revet
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • Salt og peber
  • 3 kvist persille
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak løg og hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver.
  • 2
    Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løg samt halvdelen af svampene.
  • 3
    Tilsæt ris, og rist til de er let gyldne.
  • 4
    Hæld hvidvin over og lad det koge ind. Tilsæt gradvist bouillon.
  • 5
    Rør ofte i panden, og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre, og bouillonen er kogt ind.
  • 6
    Skyl spinaten, og slyng den godt tør. Vend spinat og reven parmesanost i risottoen, og lad spinaten falde sammen.
  • 7
    Smag til med salt og peber.
  • 8
    Varm olien på en pande og rist resten af svampene ved god varme. Krydr med salt og peber, og drys persille over.
  • 9
    Anret risotto, og top med stegte svampe. Server eventuelt med en frisk grøn salat til.