- Kød
- Ost
Ingredienser
- 600 g rosenkål
- 15 ml olivenolie
- 50 g smør
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 150 g bacon, hakket
- 1⁄4 ciabattabrød, revet i små stykker
- 10 g hakket persille
- 60 g revet parmesan
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave rosenkålen skal du skære et kryds i bunden af dem for at sikre ensartet tilberedning. Fyld din Le Creuset 24 cm Chef's Pan i 3-ply rustfrit stål med vand, og bring det i kog. Blanchér rosenkålen i 3-5 minutter, hæld vandet fra, og dyp dem i isvand.
-
2For at lave den sprøde skorpe tilsættes bacon sammen med 15 ml olivenolie til den samme gryde, hvor du lavede rosenkålene. Steg, indtil de er sprøde, fjern dem fra panden, og læg dem til side. Tilsæt de revne ciabattastykker til det resterende baconfedt for ekstra smag, og steg, indtil det er gyldenbrunt og sprødt. Fjern fra panden, og bland med bacon, revet parmesan og persille.
-
3Lynsteg rosenkålen i olivenolie og smør, og krydr godt med salt og peber. Drys med bacon og parmesan og server med det samme!
-
4*Tip: Lav en gratin ved hjælp af resterne. Læg dem i et Le Creuset Heritage-fad med grøntsagsbouillon, fløde og revet ost, og bag dem i ovnen.