- Grøntsager
Ingredienser
- 6 hele hvidløg
- 7,5 dl olivenolie
- 3 kviste rosmarin
- Havsalt efter behov
- 1,5 kg kartofler, skrællede
- 100 g smør i tern
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- 2-3 kviste rosmarin
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm din ovn til 90 °C (varmluftsovn) for at lave hvidløgsolien. Skær nogle af hvidløgene i halve (på tværs a løget), og lad resten være hele.
-
2Tilsæt hvidløg og olivenolie til en Le Creuset Toughened Non-Stick 26 cm firkantet bradepande, og anbring den i din forvarmede ovn. Lad det simre i 90 minutter, eller indtil dine fed er bløde at røre ved. Tag hvidløget ud af bradepanden, og lad det køle helt af.
-
3Mens hvidløget er i ovnen, koges kartoflerne i en gryde, indtil de er møre – en skarp kniv skal kunne gennembore kartoflerne uden modstand. Tøm vandet helt ud. Behold kartoflerne i din varme gryde, tilsæt 50 g smør, salt og peber og 60 ml hvidløgsconfitolie. Ryst kartoflerne godt, indtil kanterne er ru. Dette giver kartoflerne et sprødt ydre og blødt indre.
-
4Overfør kartoflerne til den samme non-stick 26 cm firkantede bradepande (hvidløgsconfitolien fjernet), og dryp dem med yderligere 45 ml hvidløgsconfitolien og det resterende smør i terninger. Tilsæt salt og rosmarinkviste. Steg i 45 minutter til en time, og vend kartoflerne hvert 15. minut for at skabe en dejlig sprød, gylden skorpe. Server varme og nyd!
-
5*TIP: Hvidløgsconfitolien er også en fantastisk hjemmelavet gave! Hæld blot olien på steriliserede krukker eller flasker, og tilsæt en kvist rosmarin for at få ekstra smag. Opbevar resterende hvidløgsconfitolie i køleskabet.