Tranebær- og enebærglaseret laks

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Tranebær- og enebærglaseret laks
Denne glaserede laks er enkel, men imponerende, og er en utrolig smagfuld tilføjelse til bordet. Serveret perfekt sammen med nogle smørsauterede babyporrer eller en anden grøntsag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Til glaseringen:
  • 155 g tranebærgelé
  • 125 ml (ca. 8 spsk) honning
  • 10 enebær, knuste
  • En kvist rosmarin
  • 115 g syltet rødbede, skyllet
  • Salt efter smag
Til laksen:
  • 900 g lakseside
  • Babyporrer, til servering
  • Små ærter, til servering
Til den champagne-inspirerede fløde:
  • 375 ml mousserende vin
  • 10 g bundt frisk timian
  • 250 ml frisk fløde
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 15 g smør, koldt
  • 15 ml olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Fremgangsmåde

  • 1
    For at lave glaseringen skal du hakke rødbeden groft og placere alle glaseringsingredienserne i en Le Creuset 18 cm gryde over middel til lav varme. Bring til en simren under kontinuerlig omrøring i 15 minutter, indtil den begynder at blive tykkere til en sirupkonsistens. Smag til og stil til side.
  • 2
    Opvarm en Le Creuset 26 cm sautépande med olivenolie, og sautér de hakkede skalotteløg over lav varme, indtil de er gennemsigtige og søde. Skru lidt op for varmen, og tilsæt mousserende vin og timian. Reducer vinen og skalotteløgene ved middel varme, indtil der er ca. 100 ml tilbage. Tilsæt fløden og pisk konstant for at undgå, at fløden skiller. Pisk smørret i, og smag til.
  • 3
    Forvarm ovnens grillfunktion til 270 °C.
  • 4
    Læg laksen i en Le Creuset 33 cm støbejernsbradepande, og pensl rigeligt med tranebær-rødbedeglasering, mens den tilberedes. Anbring laksen øverst i ovnen, og steg den i 15-20 minutter, og glaser den igen efter 10 minutter.
  • 5
    Tag den ud af ovnen, og server den med smørsauterede babyporrer, blancherede ærter og champagneinspireret fløde. Eventuelle rester kan opbevares i køleskabet og pilles over en frisk salat den følgende dag.