- Kød
Ingredienser
- 2,3 kg hel and, indmaden fjernet
- Havsalt, til at smage til med
- 15 ml olivenolie
- 4 Rødløg, skåret i kvarte
- Halvt hvidløg
- 20 g frisk salvie
- 1 x 300 g glas appelsinmarmelade
-
Fremgangsmåde
-
1Aftenen før du tilbereder din and, er det bedst at tage den ud af emballagen og skylle den. Dup anden tør med køkkenrulle, og anbring den på en rist over en bageplade. Lad den lufttørre i køleskabet natten over.
-
2Den næste dag skal du forvarme din ovn til 220 °C/210 °C varmluft.
-
3Massér en god knivspids salt over skindet og dryp med lidt olivenolie. Anbring anden med brystsiden opad i en Le Creuset 31 cm Signature oval gryde, og steg i 20 minutter.
-
4Tag den ud af ovnen, og reducer ovntemperaturen til 180 °C. Læg hvidløg, rødløg og halvdelen af salviebladene under og omkring anden i gryden, og sæt den tilbage i ovnen for at stege i 1 time med låget på.
-
5Kom marmelade i en lille gryde, og bring det til en simrer, så det kan varme igennem. Fjern låget på din gryde, og steg anden i yderligere 30 minutter. Brug derefter en grill- og bagepensel, glasér anden med halvdelen af marmelade. Sæt anden tilbage i ovnen i 20 minutter uden låg.
-
6Tag den ud igen, og arranger forsigtigt de resterende salvieblade langs overfladen af andebrystet for at skabe et smukt mønster. Pensl anden med mere marmelade og steg i 10 minutter.
-
7Lad anden hvile i 20 minutter før udskæring og servering.