
I mange franske køkkener er det et ritual at stege en lammekølle, eller gigot som det kaldes på fransk. Mens lammet tilberedes, render det smagfulde lammefedt og de aromatiske krydderier ned på grøntsagerne, som gør dem gyldne og karamelliserede.
HOVEDINGREDIENSER
- Lam
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 lammekølle
- 60 ml olivenolie
- 10 skalotteløg, halverede
- 1 helt hvidløg, delt i fed
- 500 g små kartofler, halverede
- 1 citron, skåret i både
- Rosmarin
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C
-
2Læg lammekøllen i en Le Creuset oval gryde og smør den ind i olie. Krydr godt med salt og peber.
-
3Steg lammekøllen under låg i 45 minutter – 1 time (afhængig af størrelse).
-
4Tag lammekøllen ud af ovnen og tilsæt de resterende ingredienser. Lammekøllen krydres godt, hvorefter gryden sættes ind i ovnen igen. Skru temperaturen ned til 160°C og steg lammekøllen i yderligere 1 – 1 ½ time (afhængig af lammekøllens størrelse). Serveres varm.
Kokkens notater
I vores opskrift har vi anvendt kartofler og løg, men du kan i princippet bruge lige præcis de grøntsager, du har i køleskabet.
