- Lam
Ingredienser
- 1 lammekølle
- 60 ml olivenolie
- 10 skalotteløg, halverede
- 1 helt hvidløg, delt i fed
- 500 g små kartofler, halverede
- 1 citron, skåret i både
- Rosmarin
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C
-
2Læg lammekøllen i en Le Creuset oval gryde og smør den ind i olie. Krydr godt med salt og peber.
-
3Steg lammekøllen under låg i 45 minutter – 1 time (afhængig af størrelse).
-
4Tag lammekøllen ud af ovnen og tilsæt de resterende ingredienser. Lammekøllen krydres godt, hvorefter gryden sættes ind i ovnen igen. Skru temperaturen ned til 160°C og steg lammekøllen i yderligere 1 – 1 ½ time (afhængig af lammekøllens størrelse). Serveres varm.