
Oprindeligt var det belgiere, der fik franskmændene til at spise muslinger, der blev solgt billigt langs Belgiens kyst. Selvom der findes mange måder at tilsætte smag til kogevæsken, så er den grundlæggende teknik til at tilberede muslinger meget ligetil. Vores opskrift indeholder både hvidvin og fløde, som giver en smagfuld og velduftende fond.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- ½ dl olivenolie
- 2 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl fløde
- 4 spsk. smør
- 2 spsk. estragon, finthakket
- 1 kg friske blåmuslinger, rengjorte
- Frist persille til pynt, finthakket
- Brød, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en støbejernsgryde op ved middel varme og tilsæt olie.
-
2Sautér skalotteløg til de er bløde og tilsæt derefter hvidløg. Steg kort
-
3Tilsæt vin, fløde, smør og estragon
-
4Tilsæt muslinger, kom låget på og vent 2 minutter. Rør rundt i muslingerne, kom låg på og lad dem tilberede yderligere 4 til 6 minutter til de har åbnet sig
-
5Smid de muslinger ud som ikke har åbnet sig
-
6Drys med persille og server med brød
Inden du tilbereder muslingerne, skal du sortere alle muslinger fra, som ikke lukker sig, når du banker dem mod køkkenbordet. Efter tilberedningen er det en god idé at kigge dem igennem igen og smide de muslinger ud, som ikke har åbnet sig. Kort sagt, muslingerne skal være lukkede inden tilberedning, og de skal have åbnet sig efter tilberedning.
