- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- ½ dl olivenolie
- 2 skalotteløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 dl tør hvidvin
- 2 dl fløde
- 4 spsk. smør
- 2 spsk. estragon, finthakket
- 1 kg friske blåmuslinger, rengjorte
- Frist persille til pynt, finthakket
- Brød, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Varm en støbejernsgryde op ved middel varme og tilsæt olie.
-
2Sautér skalotteløg til de er bløde og tilsæt derefter hvidløg. Steg kort
-
3Tilsæt vin, fløde, smør og estragon
-
4Tilsæt muslinger, kom låget på og vent 2 minutter. Rør rundt i muslingerne, kom låg på og lad dem tilberede yderligere 4 til 6 minutter til de har åbnet sig
-
5Smid de muslinger ud som ikke har åbnet sig
-
6Drys med persille og server med brød