- Grøntsager
Ingredienser
- 5 store løg, finthakket
- 80 g smør
- 1 L grøntsagsbouillon
- 1 kvist frisk timian
- 1 laurbærblad
- 4 tykke skiver brød
- 2 mellemstore løg, skåret i tykke skiver
- 100 g revet ost, fx Gruyère
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Smelt 60 g smør i en kasserolle og steg de hakkede løg ved svag varme i cirka 20 minutter til de er gyldne. Det er denne langsomme bruning, der giver hele smagen til suppen
-
3Tilsæt bouillon og krydderurter og lad det hele koge i 10 minutter ved svag varme
-
4Tag krydderierne ud af suppen og fordel den i fire ovnfaste skåle
-
5Afmål brødskiverne så de er en smule større end skålene. Pres en skive løg ned i midten af brødet og steg det på en pande i det resterende smør. Brødet skal steges på begge sider, og løget skal have en gylden farve. Gentag med de resterende brødskiver
-
6Placér hver brødskive oven på en skål og strø den revne ost over. Bag i ovnen i et par minutter til osten er helt smeltet