
Autentisk, fransk løgsuppe er en intens suppe på brunede løg, som bliver toppet med et sprødt stykke brød og en god portion smeltet Gruyère. Et velsmagende, kulinarisk mesterværk! Suppen egner sig både godt som forret og som hovedret, den er både let og hurtig at tilberede.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 5 store løg, finthakket
- 80 g smør
- 1 L grøntsagsbouillon
- 1 kvist frisk timian
- 1 laurbærblad
- 4 tykke skiver brød
- 2 mellemstore løg, skåret i tykke skiver
- 100 g revet ost, fx Gruyère
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Smelt 60 g smør i en kasserolle og steg de hakkede løg ved svag varme i cirka 20 minutter til de er gyldne. Det er denne langsomme bruning, der giver hele smagen til suppen
-
3Tilsæt bouillon og krydderurter og lad det hele koge i 10 minutter ved svag varme
-
4Tag krydderierne ud af suppen og fordel den i fire ovnfaste skåle
-
5Afmål brødskiverne så de er en smule større end skålene. Pres en skive løg ned i midten af brødet og steg det på en pande i det resterende smør. Brødet skal steges på begge sider, og løget skal have en gylden farve. Gentag med de resterende brødskiver
-
6Placér hver brødskive oven på en skål og strø den revne ost over. Bag i ovnen i et par minutter til osten er helt smeltet