- Chokolade
Ingredienser
- 200g mørk chokolade, i stykker
- 100g saltet smør, skåret i tern
- 4 store æg fra fritgående høns
- 250g sukker
- 100g hvedemel
- 30g kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 100g nødder (efter eget valg)
- 50g karamel chokolade, i stykker
- 50g hvid chokolade, i stykker
- Vaniljeis, til servering (valgfri)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C (180°C varmluft). Smør en Le Creuset 12 Brownie Tray.
-
2Smelt den mørke chokolade og smør. Lad det køle lidt af.
-
3Pisk æggene. Tilsæt gradvist sukkeret, indtil det danner en skummende og tykkere masse. Bland forsigtigt den smeltede chokolade og smør i æggeblandingen.
-
4Si hvedemel, kakaopulver og bagepulver i de våde ingredienser. Rør det hele sammen. Fjern 12 nødder fra pakken og gem dem til pynt.
-
5Hak de resterende nødder groft, og tilsæt dem sammen med både den hvide chokolade og karamelchokoladen. Rør det hele sammen. Fordel blandingen i bageformen.
-
6Pynt hver brownie med en af de 12 nødder. Bag i 15 minutter. Tag formen ud af ovnen, og lad den køle af i fem minutter. Tag forsigtigt dine brownier ud af formen. Serveres bedst varme og med vaniljeis. Alternativt kan de opbevares i en lufttæt beholder i to dage.