- Fjerkræ
Ingredienser
- 2-3 kviste timian
- 2-3 kviste rosmarin
- 2 spsk. havsalt
- 1 spsk. friskkværnet peber
- 2 citroner (ikke overfladebehandlede)
- 4 fed hvidløg
- 1 kylling (1,5 kg)
- 2 dl hvidvin
- 4 gulerødder
- 1 pastinak
- 3 majroer
- Olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 200° C.
-
2Hak timian og rosmarin helt fint. Riv skallen fint af den ene citron. Bland havsalt og peber med de hakkede krydderurter og citronskallen. Gnid kyllingen over det hele med krydderiblandingen.
-
3Skær citronerne i skiver. Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft. Stop kyllingen med hvidløg og 4-5 citronskiver.
-
4Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i stave. Majroer skrubbes og skæres i halve. Læg grøntsagerne i bunden af gryden. Dryp med olivenolie.
-
5Kom kyllingen i gryden. Hæld hvidvin udover kyllingen. Fordel resten af citronskiverne rundt på kyllingen. Dryp med olivenolie. Læg låg på gryden og sæt den i ovnen. Steg kyllingen i en time.
-
6Tag låget af gryden og steg i yderligere 15 minutter til skindet bliver gyldent og sprødt.
-
7Skær kyllingen for og anret kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne. Retten serveres i gryden.