
Har du lyst til at prøve et alternativ til de klassiske æbleskiver, kan du prøve en lidt sundere version, som er både glutenfrie og veganske. Så kan du lave æbleskiver flere gange om året, og du får brugt din æbleskivepande mere end blot til jul. Opskriften giver ca. 30 æbleskiver, og den er udviklet i samarbejde med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 3 dl mandelmælk
- 300 g havremel
- 100 g rørsukker
- 1 tsk. citronskal
- 1 tsk. kardemomme
- 1 lille tsk. salt
- 200 g havrefraiche
- 1 stor tsk. natron
- Kokosolie til bagning
-
Fremgangsmåde
-
1Kom mandelmælken i en skål og tilsæt havremel, rørsukker, citronskal, kardemomme og salt. Pisk hele dejen godt sammen
-
2Rør natron ud i havrefraichen og bland i dejen lige inden æbleskiverne skal bages
-
3Hæld dejen op i en kande, så er den nem at håndtere, når du skal hælde den i panden
-
4Varm æbleskivepanden op til lidt under middel varme. Panden må være ikke være for varm, da disse æbleskiver skal bages langsomt
-
5Kom en lille klat kokosolie i hvert hul i panden
-
6Kom dej i hvert hul, men kun til lige under kanten, idet dejen hæver. Bag æbleskiverne ca. 10 minutter, inden du vender dem første gang
-
7Vend forsigtigt æbleskiverne rundt ved hjælp af en spiseske. Første gang du vender dem, skal de vendes helt om, så siden med den rå dej vendes ned i hullet. Æbleskiverne skal herefter bages på alle sider. Disse æbleskiver får ikke så fast stegeskorpe som de klassiske æbleskiver
-
8Prøv evt. at åbne en af æbleskiverne, når du mener de er gennembagt Læg æbleskiverne på køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt
-
9Tip:
-
10Server æbleskiverne lune med flormelis og hindbærsyltetøj