- Grøntsager
Ingredienser
- ½ græskar, skrællet og i tern (evt. gem en håndfuld med skræl til pynt)
- Olivenolie
- Salt, peber, tørret chili
- 200 g champignon eller andre svampe, i skiver
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- Olivenolie
- 1,5 dl hvidvin
- 300 g risottoris
- 1,2 l hønsebouillon
- ½ citron, saften herfra
- 50 g parmesanost
- Salt og peber
- En god håndfuld frisk persille, finthakket
- Frisk timian
-
Fremgangsmåde
-
1Græskarpuré:
-
2Udhul græskaren og skræl den. Lad evt. vær med at skrælle en lille del, hvis du ønsker at pynte din risotto med hele græskarstykke, som på billedet ovenfor.
-
3Skær græskaren i tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og tørret chili. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
-
4Lad dem køle lidt af, og blend dem så til en cremet puré. Husk at tage dem med skræl fra, hvis du ønsker dem som pynt.
-
5Risotto:
-
6Rist champignon i lidt smør i den gryde du vil bruge til din risotto, og stil dem så til side.
-
7Sautér nu løg og hvidløg i en gryden i smør eller olie. Tilsæt risene og lad dem varme med i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
-
8Hæld vinen i og lad den fordampe væk inden du begynder at tilsætte varm hønsebouillon. Start med at dække risene til med væsken, og tilsæt derefter resten efterhånden som det fordamper. Det tager ca. 25-30 minutter ved middel varme - risene må gerne stadig have lidt bid. Rør i det ofte!
-
9Når din risotto er ved at være dejlig cremet og har en god konsistens, tilsæt da revet parmesanost, citronsaft og din græskarspuré.
-
10Tilsæt den mængde puré du ønsker så du får den konsistens du kan lide, måske du ikke vil bruge det hele.
-
11Tilsæt også frisk persille, timian og dine svampe. Smag til med salt og peber og nyd så din risotto varm.