
Denne lidt-mere-sød-end-krydrede Halloween-inspirerende cannelé skal simpelthen bare prøves. En lækker og fyldig cannelé med græskar og tre oste, pyntet med moskusgræskar, popcorn og brun farin – den perfekte tilføjelse til dine spøgefulde festligheder.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
TIL EN CANNELÉ
- 3 dl piskefløde
- 1 helt moskusgræskar (500 g)
- 125 g hvedemel
- 3 æggeblommer
- 8 g salt
- 5 g stødt peber
- 2 g stødt muskatnød
TIL PYNT
- Puré af moskusgræskar
- Popcorn
- Paprika
- 30 g brun farin
-
Fremgangsmåde
-
1Damp eller bag hele moskusgræskarret (med skal) i 40 minutter ved 180 °C.
-
2Rør mel og mælk sammen i skål, og vend derefter æggeblommerne i med en dejskraber. Tilføj græskarkød, muskatnød, salt og peber.
-
3Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
-
5Lad cannelé’en køle af. Når de er kølet af, vender du dem ud på en bradepande. Drys brun farin over cannelé’en og grill den i ovnen på 240 °C i 5 til 8 minutter.
-
6Dekorer med puré af moskusgræskar og popcorn, og drys med paprika. Server varm.
Kokkens notater
Retten behøver ikke at hvile før servering. Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder cannelé’en over under bagningen.
