Græskarsuppe – med bagt græskar
SVÆRHEDSGRAD
Middel
Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min.
Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer
Under 2 timer
ANTAL PERSONER
8-10
8-10
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
- SLET TILFØJ TIL KOGEBOG
- DEL
En lækker balance mellem sødt og salt. Denne fyldige suppe med bagt græskar er den perfekte hovedret til din Halloweenfest.
HOVEDINGREDIENSER
- Grøntsager
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 2 kg græskar, hakket
- 1 helt hvidløg, skåret midt over
- 2 rødløg, i tern
- 10 g timianblade, uden stilke
- ½ tsk stødt muskatnød
- Salt og peber efter smag
- Olivenolie
- 1,5 l grøntsagsbouillon
VED SERVERING
- Fløde, frisk timian, baguette
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Læg alle ingredienserne, undtagen bouillonen, i et stort Le Creuset ovnfast fad. Dryp rundhåndet med olivenolie og bland sammen, så alle ingredienserne er dækket. Sæt i ovnen og bag i halvanden time, imens du regelmæssigt tjekker, at grøntsagerne ikke brænder på. Når de er bagt, fjerner du fadet fra ovnen og lægger indholdet i en stor gryde (fjern hvidløgets skræl). Hæld bouillonen i og bring i kog ved medium varme. Skru ned for varmen og lad simre i 10 minutter, så alle smagene kan samle sig.
-
3Brug en stavblender eller blender til at blande suppen sammen, så den bliver jævn og silkeblød. Smag til.
-
4Server med et skvæt fløde, timianblade og sprød ciabatta eller baguette.
Kokkens notater
Suppen er velegnet til nedfrysning og kan opbevares i køleskab i op til 4 dage.
Tilføj chili og ingefær i bageprocessen og afslut med kokosfløde for at peppe smagen op.
Værktøjer til perfektion
Flere af vores yndlingsopskrifter
Find alt fra klassiske retter, smukke kager og eksotiske specialiteter.
OPSKRIFT
Græskarrisotto
En smagfuld og farverig risotto der udnytter efterårets grøntsager på bedste vis.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Efterårsgryde med perlebyg og græskar
Vi giver dig et bud på en smagfuld gryderet til de kolde efterårsdage. Den er oplagt at lave som aftensmad i hverdagen, da den passer sig selv i ovnen.
VI BRUGTE
Oblong gryde støbejern
OPSKRIFT
Verdens bedste brød
Verdens bedste brød er en simpel opskrift på et æltefrit brød. Brødet bages i en støbejernsgryde, hvilket giver en saftig krumme og en sprød overflade.
VI BRUGTE
Rund gryde støbejern
OPSKRIFT
Halloween græskar-cannelé
En Halloween-udgave af den traditionelle cannelé. En lækker og fyldig cannelé med græskar og tre oste, pyntet med moskusgræskar, popcorn og brun farin.
VI BRUGTE
Canneléform 12 stk.