- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 3 små røde muller eller en lignende bæredygtig fisk fra dit lokalområde, afskællet og renset
- 1 citron i skiver
- 2 lime i skiver
- 50 g kapers plus 10 ml kaperslage
- ½ helt hvidløg, delt i fed
- 5 g røget paprika
- 3 g chiliflager
- 15 g timian
- 15 g rosmarin
- Olivenolie
- Havsalt og friskkværnet sort peber
-
Fremgangsmåde
-
1For at lave fiskemarinade og fars, læg citronskiver og limefrugter i en skål. Tilsæt kapers, lage, hvidløg, røget paprika, chiliflager og et skvæt olivenolie. Bland og stil til side.
-
2Læg fisken i et stort fad eller en bradepande i en enkelt række, og fyld hvert hulrum med halvdelen af citrusmarinaden. Opvarm Le Creuset 30 cm Signature Rectangular Grill på medium til høj varme. Dryp med olivenolie og steg i 3-4 minutter på hver side i flere omgange for ikke at overfylde grillen og undgå at det klæber fast. Vend forsigtigt for ikke at beskadige fiskeskindet. Læg den resterende marinade over fisken.
-
3Indstil ovnen på grill til 180°C, og stil risten på den næsthøjeste hylde. Grill fisken i 10 minutter, hold godt øje, så den ikke bliver brændt; dette giver fisken mulighed for at koge igennem og udvikle ekstra smag. Server straks og krydr godt med salt og lidt ekstra olivenolie.