- Oksekød
Ingredienser
- 4 burgere af 180 gram (gerne lavet af 80% oksehøjreb, 20% oksebryst og 1% salt som æltes sammen)
- 4 burgerbrød (hjemmebagte, eller gode briochebrød købt hos din favoritbager)
- 1 spsk. rapsolie
- 2 løg, i ringe
- 1 spsk. rapsolie
- 2 spsk. brun farin
- 2 dl Jack Daniel’s whisky
- 2 æggeblommer
- 2 dl rapsolie
- Lidt koldt vand
- ½ tsk. chipotle (røget chili)
- 2 spsk. soltørret tomater i olie
- 1 grillet paprika (du kan evt. bruge på dem på glas)
- ½ tsk. knust spidskommen
- ½ tsk. knuste korianderfrø
- 1 citron
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Burger:
-
2Krydr burgerkødet med salt og peber. Grill dem på direkte varme til de er gyldne på begge sider. Flyt burgerkødet over på indirekte varme og lad dem grille færdig. Lav gerne burgerkødet lidt tykke, så bliver det nemmere at kontrollere når de rammer en kernetemperatur på 58 grader.
-
3Lad dem hvile før servering. Behandl en god burgerbøf på samme måde som en god steak.
-
4Del burgerbollerne i to og pensl dem med rapsolie før du griller dem hurtigt på direkte varme.
-
5Whisky-karamelliseret løg:
-
6Steg løget i olie til det begynder at tage farve, tilsæt derefter sukker og whisky. Lad det koge ind til whiskyen næsten er forsvundet og blandingen begynder at tykne. Afkøl.
-
7Harissamayonnaise:
-
8Hæld æggeblommerne i en skål. Miks med en stavblender, mens du hælder rapsolien langsomt i. Tilføj lidt koldt vand undervejs, hvis mayonnaisen bliver for tyk.
-
9Hæld resten af ingredienserne i og miks med stavblenderen indtil mayonnaisen er jævn. Smag til med citron, salt og peber. Tilføj eventuelt mere chipotle hvis du vil have mere smag i mayonnaisen.