Grydebrød bagt i støbejernsgryde
Vi mener, at intet kan sammenlignes med den uimodståelige duft af hjemmelavet brød. Uanset om du er en erfaren bager eller en nybegynder, der vil prøve nye opskrifter, vil vores produkter i støbejern forbedre din oplevelse af at bage brød og give resultater i bageristil i dit eget hjem. Med vores ekspertråd og opskrifter, der er nemme at følge, guider vi dig til at bage det perfekte grydebrød ved hjælp af støbejern. Gør dig klar til at bage lækkert brød, der vil få alle til at ønske et stykke mere!
Hvad er fordelene ved at bage brød i støbejern?
Vores støbejernsgryde skaber det ideelle miljø for brødbagning og simulerer de dampovne, der typisk bruges af bagerier, hvilket—giver professionelle resultater. Dampen fra den fugtige dej bliver spærret inde i gryden og hjælper dejen med at hæve, så du får et brød med en sprød skorpe og en saftig krumme. Emaljeret støbejern er også enestående, når det kommer til varmefordeling og -fastholdelse, da dens evne til at holde temperaturen stabil inde i gryden er bedre end ovnens, hvilket forbedrer bageprocessen.
Vidste du, at… Vi tilbyder en specielt designet brødform decideret til brødbagning? Det er det perfekte produkt til at løfte din bageoplevelse.
Få en god start på brødbagning ved at læse vores ofte stillede spørgsmål.
Grydebrød trin-for-trin
Nu når du ved mere om, hvorfor støbejern er fantastisk til bagning, hvorfor så ikke bringe duften af friskbagt brød til dit hjem i blot et par trin med denne grundlæggende opskrift. Denne grydebrødsopskrift er perfekt for alle niveauer, selv begyndere, og den kan nemt tilpasses ved at tilføje dine foretrukne ingredienser for at lave et lækkert sødt eller salt brød. Denne opskrift er tilpasset en Signature rund gryde på 24 cm.
Bland
Bland 360 g brødmel, 25 g gær og 2 tsk. salt sammen. Tilsæt 375 ml lunkent vand, og rør rundt. Dæk skålen til med film (eller et fugtigt viskestykke), og lad dejen hæve natten over.
Fold
Fold dejen et par gange på en melbelagt overflade, og dæk den til med film i 15 minutter.
Hvile
Dyp hænderne i mel, og lav en dejkugle. Drys mel ud på et viskestykke, og placér dejen med bunden nedad. Dæk til, og lad den hæve i 2 timer.
Bag
Forvarm ovnen til 230 °C med gryden indeni. Tag gryden ud af ovnen, og læg dejen i med den side, der skal være bunden, opad. Luk gryden, og bag i 30 minutter. Fjern låget, og bag igen i 15-30 minutter, indtil den er gylden.
Vores bedste grydebrødsopskrifter
Udforsk vores bedste opskrifter på grydebrød, som du kan bage i en støbejernsgryde.
Brødbagning med støbejern for begyndere: Ofte stillede spørgsmål

Skal man forvarme støbejern for at bage brød?
Forvarmning af ovnen hjælper med at løfte og hæve brødopskrifter udviklet til støbejernsgryder. Dejen lægges i det varme produkt, hvilket sikrer maksimal hævning på visse brødtyper, særligt dem, der indeholder naturlig gær (for eksempel surdej).

Hvordan undgår man, at dejen klæber til støbejern?
Når produktet smøres på forhånd, bliver det nemmere at fjerne det færdigbagte brød. Den sorte emalje på visse støbejernsgryder vil med tiden udvikle en naturlig patina (brunlig film, der dannes af olier, der frigives af fødevarer), som danner en naturlig non-stick-overflade.

Hvordan undgår man, at brødet brænder i bunden?
For at opnå de bedste bagningsresultater skal du huske dette tip: Undgå at skrue for meget op for varmen under bagning. Start med en høj temperatur, og sænk den derefter, når brødet er kommet i form. Derudover skal du på dette tidspunkt sørge for at fjerne låget fra gryden.

Skal man bruge bagepapir?
Bagepapir hjælper, når du bager i en støbejernsgryde. Det gør det lettere at flytte brødet til og fra gryden og hjælper med at forhindre, at brødet brænder fast i bunden. Bagepapir er ikke nødvendigt, når du bruger vores Signature-brødform i støbejern, da dette produkt har ringe i bunden, hvilket skaber afstand mellem brødet og brødformen.

Hvad er den maksimale ovntemperatur for opskrifter på brød i støbejernsgryder?
Bagetiden er meget afhængig af opskriften. Men tommelfingerreglen er som følger:
- Start med en lukket gryde ved ca. 230-260 °C, og bag i ca. 30 minutter
- Fjern låget, skru ned til 180-190 °C, indtil brødet bliver gyldenbrunt hele vejen og opnår en kernetemperatur på mindst ca. 90 °C.
Perfektioner din brødbagning med det rigtige tilbehør
Opdag vores bedste brødbagningsværktøjer og tilbehør i farver, der passer til dit køkken.
Anbefalet til dig
Leder du efter opskrifter, gode tips til madlavning eller andet? Bliv inspireret af vores bibliotek af værdifulde indlæg og praktisk læsemateriale.