- Brød & korn
Ingredienser
- 10 ml olivenolie
- 780 g hvedemel
- 120 g havremel
- 120 g havregryn
- 4 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 875 ml kærnemælk
- 2 spsk grovvalsede havregryn (topping)
- 100 g smør (saltet), blødt
- Havsalt efter behov
- 2 spsk honning
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C. Beklæd en Le Creuset 24 cm Signature rund gryde med bagepapir, og dryp olivenolie i. Sæt den til side.
-
2Kom alle de tørre ingredienser i skålen på en røremaskine med dejkrog, og tilsæt langsomt kærnemælken, indtil der dannes en dej. Ælt dejen, indtil den er blød og glat. Læg dejen i gryden med bagepapir og skær et kryds på toppen. Drys havregryn over og bag det i 1 time. Fjern låget, og bag det i yderligere 15 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt på toppen, og du kan stikke en tandstik i, uden der hænger dej fast.
-
3Lav dit smør imens brødet bages. Pisk blødt smør, salt og honning sammen, indtil det er ensfarvet og har en jævn konsistens. Sæt det til side.
-
4For at teste, om brødet er klar, skal du fjerne brødet fra gryden og banke på bunden af det. Det skal lyde hult, når der bankes på bunden. Server brødet varmt med honningsmør.