Sodabrød med havregryn og saltet honningsmør

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Sodabrød med havregryn og saltet honningsmør
Den perfekte brødopskrift til begyndere. Opskriften kræver meget lidt æltning og ingen hævetid. Sodabrød er kendt for at være lidt tykkere end andre brød – det er fantastisk til morgenmad, og kan ristes som tilbehør til en dejlig skål suppe.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 ml olivenolie
  • 780 g hvedemel
  • 120 g havremel
  • 120 g havregryn
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 875 ml kærnemælk
  • 2 spsk grovvalsede havregryn (topping)
Til honningsmørret:
  • 100 g smør (saltet), blødt
  • Havsalt efter behov
  • 2 spsk honning
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Beklæd en Le Creuset 24 cm Signature rund gryde med bagepapir, og dryp olivenolie i. Sæt den til side.
  • 2
    Kom alle de tørre ingredienser i skålen på en røremaskine med dejkrog, og tilsæt langsomt kærnemælken, indtil der dannes en dej. Ælt dejen, indtil den er blød og glat. Læg dejen i gryden med bagepapir og skær et kryds på toppen. Drys havregryn over og bag det i 1 time. Fjern låget, og bag det i yderligere 15 minutter, indtil brødet er gyldenbrunt på toppen, og du kan stikke en tandstik i, uden der hænger dej fast.
  • 3
    Lav dit smør imens brødet bages. Pisk blødt smør, salt og honning sammen, indtil det er ensfarvet og har en jævn konsistens. Sæt det til side.
  • 4
    For at teste, om brødet er klar, skal du fjerne brødet fra gryden og banke på bunden af det. Det skal lyde hult, når der bankes på bunden. Server brødet varmt med honningsmør.