Italiensk inspireret grydebrød

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Italiensk inspireret grydebrød
Det klassiske grydebrød i italiensk forklædning. Grydebrødet er yderst nemt at bage i en af Le Creusets støbejernsgryder.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 5 dl koldt vand
  • 600-700 g hvedemel ”Tipo 00”*
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smuldr gær i en dejskål, drys salt over og tilsæt honning. Hæld vand i og rør til gær og honning er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt mens der røres.
  • 2
    Rør** dejen i mindst 10 minutter. Hellere for lidt end for meget mel!
  • 3
    Læg dejen i en skål, drys lidt mel over og dæk til med film. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve i 12-15 timer og gerne længere.
  • 4
    Tænd ovnen på 250 °C og lad gryden varme med op. Når ovnen er varmet op, skal gryden stå yderligere 15 min. til den er rigtig varm. Hæld dejen ned i den varme gryde.
  • 5
    Læg låg på og sæt gryden i ovnen. Bag brødet i 30 minutter med låg på. Skru ned til 225 °C, tag låget af gryden og drys mel over. Bag brødet videre i 20-25 minutter uden låg. Tag gryden ud af ovnen og vip brødet ud på en bagerist.
  • 6
    Afkøl brødet på en rist før det skæres og spises.
  • 7
    *Tipo 00 er italiensk fintmalet hvede, som egner sig godt til brød og pizza pga. det høje proteinindhold. Korn, der er dyrket i et varmere klima end vores, indeholder bedre proteiner end korn, der er modnet i det nordiske klima. Proteinerne danner gluten, som er det, der får melet til at optage vandet og danne en god struktur og giver brødet en sprød skorpe. ** Dejen røres nemmest på en røremaskine eller med en almindelig håndmikser med dejkroge. Alternativt kan man røre dejen med en grydeske.
  • 8
    ** Dejen røres nemmest på en røremaskine eller med en almindelig håndmikser med dejkroge. Alternativt kan man røre dejen med en grydeske.