Helstegt kylling med harissa og granatæble

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Helstegt kylling med harissa og granatæble
Det bedste ved en stegt kylling er den store overflade, som giver maksimal smag – kyllingen tilberedes også mere jævnt og hurtigt. Du kan ændre på smagen ved at erstatte harisssa med dine yndlingskrydderier eller forskellige puré.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 hel frilandskylling, flækket
  • Salt og peber til at smage til
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 150 ml smeltet smør
  • 1 spsk harissa
Til servering:
  • Granatæblekerner
  • Karse
  • 1 rødløg, skåret i tynde skiver
  • Tzatziki
  • Små kartofler
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C.
  • 2
    Kom kyllingen i et Le Creuset 32 cm Heritage rektangulært fad en time før tilberedning, og krydr godt med salt og peber på begge sider.
  • 3
    Bland hvidløg, smeltet smør og harissa i en lille skål. Børst hele kyllingen, drys med salt og steg i ovnen i 35-45 minutter.
  • 4
    Pensl med smør og stegesaft hvert 15.-20. minut for at få en saftig og godt krydret kylling. Drys granatæblekerner, karse og tyndt skåret rødløg over og server den med tzatziki og babykartofler.
 
Kokkens tip: Du kan flække kyllingen ved at placere brystsiden ned på et skærebræt. Klip langs kyllingens sider med en køkkensaks for at fjerne rygsøjlen. Vend kyllingen på ryggen, og tryk let ned.
 
 
Le Creuset