
Det bedste ved en stegt kylling er den store overflade, som giver maksimal smag – kyllingen tilberedes også mere jævnt og hurtigt. Du kan ændre på smagen ved at erstatte harisssa med dine yndlingskrydderier eller forskellige puré.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 hel frilandskylling, flækket
- Salt og peber til at smage til
- 3 fed hvidløg, hakket
- 150 ml smeltet smør
- 1 spsk harissa
Til servering:
- Granatæblekerner
- Karse
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- Tzatziki
- Små kartofler
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Kom kyllingen i et Le Creuset 32 cm Heritage rektangulært fad en time før tilberedning, og krydr godt med salt og peber på begge sider.
-
3Bland hvidløg, smeltet smør og harissa i en lille skål. Børst hele kyllingen, drys med salt og steg i ovnen i 35-45 minutter.
-
4Pensl med smør og stegesaft hvert 15.-20. minut for at få en saftig og godt krydret kylling. Drys granatæblekerner, karse og tyndt skåret rødløg over og server den med tzatziki og babykartofler.
Kokkens tip: Du kan flække kyllingen ved at placere brystsiden ned på et skærebræt. Klip langs kyllingens sider med en køkkensaks for at fjerne rygsøjlen. Vend kyllingen på ryggen, og tryk let ned.
