Tærte med mandler og hindbær

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Tærte med mandler og hindbær
Denne lækre dessert er ideel til eftermiddagste. Den kan også sagtens spises dagen efter. Du skal blot skære den i portioner og genopvarme den i ovnen i et minut eller to og servere den med mascarpone eller vaniljeis.
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 500 g færdiglavet, frosset butterdej, optøet
  • 285 g smør (usaltet)
  • 285 g sukker
  • 285 g mandelmel
  • 3 store æg fra fritgående høns
  • 5 ml vaniljeekstrakt
  • 160 g hindbær
  • 40 g mandelflager
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smør en Le Creuset 23 cm Signature pande med bagespray. Drys lidt mel ud på din arbejdsflade, og rul den optøede butterdej ud til et 2 mm tykt lag. Skær en cirkel lidt større end ydersiden af panden, så den hænger lidt over; dejen vil skrumpe, når du bager (brug den øverste yderkant af panden som mål). Anbring dejen på et fad, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  • 2
    Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Når dejen er kølet af, skal du lægge den i den smurte pande. Læg et stykke bagepapir i panden, fyld det med bagebønner eller ris, og bag den i 45 minutter. Fjern papiret og bønnerne, og bag tærtebunden i 5 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  • 3
    Skru ovnen ned til 160°C varmluft.
  • 4
    Til fyldet smeltes smørret, og det hældes i en stor skål. Tilsæt sukker og pisk, indtil ingredienserne er blandet. Tilsæt mandelmel, æg og vaniljeekstrakt; bland godt sammen. Hæld fyldet over den bagte tærtebund og drys med hindbær. Drys med de afskallede mandler, og bag tærten i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Dæk tærten med folie, hvis toppen bliver for mørk.
  • 5
    Når den er bagt færdig, så tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af inden servering.