Ingredienser
- 500 g færdiglavet, frosset butterdej, optøet
- 285 g smør (usaltet)
- 285 g sukker
- 285 g mandelmel
- 3 store æg fra fritgående høns
- 5 ml vaniljeekstrakt
- 160 g hindbær
- 40 g mandelflager
-
Fremgangsmåde
-
1Smør en Le Creuset 23 cm Signature pande med bagespray. Drys lidt mel ud på din arbejdsflade, og rul den optøede butterdej ud til et 2 mm tykt lag. Skær en cirkel lidt større end ydersiden af panden, så den hænger lidt over; dejen vil skrumpe, når du bager (brug den øverste yderkant af panden som mål). Anbring dejen på et fad, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
-
2Forvarm ovnen til 180°C (varmluft). Når dejen er kølet af, skal du lægge den i den smurte pande. Læg et stykke bagepapir i panden, fyld det med bagebønner eller ris, og bag den i 45 minutter. Fjern papiret og bønnerne, og bag tærtebunden i 5 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
-
3Skru ovnen ned til 160°C varmluft.
-
4Til fyldet smeltes smørret, og det hældes i en stor skål. Tilsæt sukker og pisk, indtil ingredienserne er blandet. Tilsæt mandelmel, æg og vaniljeekstrakt; bland godt sammen. Hæld fyldet over den bagte tærtebund og drys med hindbær. Drys med de afskallede mandler, og bag tærten i 50-60 minutter, indtil den er gylden og gennembagt. Dæk tærten med folie, hvis toppen bliver for mørk.
-
5Når den er bagt færdig, så tag den ud af ovnen, og lad den køle helt af inden servering.