Ingredienser
- 200 g digestive kiks
- 7 spsk smeltet smør
- 315 ml frisk citronsaft
- 150 g sukker
- 6 æg fra fritgående høns
- 120 g smør
- Skallen fra 3 citroner
- 2 citroner
- 100 g sukker
- 100 ml vand (lidt under en halv kop)
-
Fremgangsmåde
-
1Smelt smørret for at lave bunden. Blend kiksene i en foodprocessor, indtil de ligner mellemfine krummer. Tilsæt smør og bland godt. Fordel blandingen i nogle Le Creuset minigryder (der er til 3 hele gryder eller 4 halvfyldte gryder). Brug bunden af et glas til at trykke kiksbunden fast, og beklæde bund og sider. Sørg for, at bunden er kompakt. Sæt minigryderne i køleskabet i 30 minutter.
-
2Til fyldet skal du hælde saft, sukker og æggeblommer i en lille gryde og piske godt for at blande det. Tilbered ved lav varme, pisk hele tiden, indtil det har dannet en let, tyk masse. Tag det af varmen, og pisk smørret i. Sæt den tilbage over varmen, og fortsæt med at røre konstant, indtil massen bliver tykkere. Din curd er færdig, hvis der er en lille rille, efter du har kørt siden af en spatel eller ske igennem massen. Smag til for at sikre, at den ikke smager af rå æg. Rør skallen i, og hæld den over i en skål. Fordel massen i gryderne og gør toppen glat. Lad blandingen hvile i køleskabet i 2 til 3 timer. Pynt toppen med et lag overlappende kandiserede citroner.
-
3For at lave de kandiserede citroner skal citronerne skæres i 4 mm tykke skiver (hvis de er skåret for tyndt, vil de gå i opløsning under madlavning). Kom sukker og vand i en bred gryde, og stil det over medium varme. Bring det i kog. Tilsæt citronerne og lad sukkersiruppen simre i 5 minutter. Fjern citronerne fra siruppen, og læg dem på en flad form foret med bagepapir. Lad dem køle af. Skær hver tærte halvt over og skær på overfladen af hver minitærte, så der dannes et mønster som fiskeskæl. Serveres afkølet.