Ingredienser
- 100 g smuttede mandler, grofthakket
- 100 g tranebær
- 2 dl hvid rom
- 1 flaske hvidvin
- ½ flaske hvid portvin
- 1 appelsin, skåret i skiver
- Et stykke frisk ingefær (ca. 3 cm), skrællet og skåret i tynde skiver
- ½ tsk. sorte peberkorn
- 1 tsk. nelliker
- 1 tsk. kardemommekerner
- 2 stjerneanis
- 2 kanelstænger
-
Fremgangsmåde
-
1Kom tranebær, hakkede mandler og rom i en bøtte med tætsluttende låg. Lad dem udbløde i mindst 1 time – meget gerne natten over.
-
2Når du vil servere gløggen: Kom hvidvin, portvin, appelsin, ingefær og krydderier i en gryde, og varm blandingen igennem i 15 minutter ved lav varme. Undgå at bringe gløggen i kog.
-
3Tilsæt de udblødte tranebær og mandler. Du kan også tilsætte den overskydende rom efter smag. Servér gløggen varm.