- Mel
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 50 g sukker
- 600 g hvedemel
- 50 g blødt smør
- 150 g blødt smør
- 2 spsk. stødt kanel
- 100 g sukker
- 1 æg
- 2-3 spsk. perlesukker
- 100 g flormelis
- 1-2 spsk. kogende vand
- Frysetørrede hindbær eller jordbær
-
Fremgangsmåde
-
1Lun mælken i en gryde, til den er lunken.
-
2Smuldr gæren i en skål, og drys saltet over. Hæld den lune mælk i skålen og rør, til gæren er opløst.
-
3Tilsæt sukker og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, og kom smørret i. Ælt, til dejen er glat og smidig.
-
4Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse på et lunt sted – dæk skålen med et rent viskestykke.
-
5Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud af skålen, og ælt den igennem. Rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
-
6Rør smør, kanel og sukker sammen til fyldet. Smør det ud over dejen, men hold ca. 2 cm fri hele vejen rundt.
-
7Rul dejen sammen fra den lange side, og skær den i 20 skiver på ca. 2 cm i bredden. Sæt sneglene i muffinformen.
-
8Tænd for ovnen på 225° C.
-
9Lad sneglene hæve i 15-20 minutter.
-
10Pisk ægget sammen, pensl sneglene med æg og drys med perlesukker. Bag dem 12-15 minutter. Lad dem køle af i formen på en bagerist.
-
11Rør flormelis og kogende vand til en tyk glasur. Pynt sneglene med glasur, og drys med frysetørrede hindbær eller jordbær.