Kanelsnegle

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
10+ 10+
Kanelsnegle
Nem og lækker opskrift på snaskede kanelsnegle lavet i en muffinform. Når kanelsneglene laves i en muffinform, undgår man, at sneglene flyder ud, og dermed bliver de mere saftige.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 600 g hvedemel
  • 50 g blødt smør
Fyld:
  • 150 g blødt smør
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 100 g sukker
Pensling og drys:
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. perlesukker
Glasur og pynt:
  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. kogende vand
  • Frysetørrede hindbær eller jordbær
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Lun mælken i en gryde, til den er lunken.
  • 2
    Smuldr gæren i en skål, og drys saltet over. Hæld den lune mælk i skålen og rør, til gæren er opløst.
  • 3
    Tilsæt sukker og rør sammen. Ælt melet i lidt efter lidt, og kom smørret i. Ælt, til dejen er glat og smidig.
  • 4
    Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse på et lunt sted – dæk skålen med et rent viskestykke.
  • 5
    Drys lidt mel på bordet, vend dejen ud af skålen, og ælt den igennem. Rul den ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
  • 6
    Rør smør, kanel og sukker sammen til fyldet. Smør det ud over dejen, men hold ca. 2 cm fri hele vejen rundt.
  • 7
    Rul dejen sammen fra den lange side, og skær den i 20 skiver på ca. 2 cm i bredden. Sæt sneglene i muffinformen.
  • 8
    Tænd for ovnen på 225° C.
  • 9
    Lad sneglene hæve i 15-20 minutter.
  • 10
    Pisk ægget sammen, pensl sneglene med æg og drys med perlesukker. Bag dem 12-15 minutter. Lad dem køle af i formen på en bagerist.
  • 11
    Rør flormelis og kogende vand til en tyk glasur. Pynt sneglene med glasur, og drys med frysetørrede hindbær eller jordbær.
 
Tip
Når kanelsneglene laves i en muffinform, undgår man, at sneglene flyder ud, og dermed bliver de mere saftige.
 
 
Le Creuset